ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu’ndan kalıcı yaz saati tepkisi: Türkiye’nin sabahlarını karanlığa boğdular

0

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bu sabah saatlerinde paylaştığı videoda, kalıcı yaz saati uygulamasına tepki gösterdi.

“Türkiye’nin sabahları aydınlık olacak. Sabredin, çok az kaldı” açıklaması ile sabah karanlığında konuştuğu videoyu paylaşam Kılıçdaroğlu, Kış saatine geçmeyerek, bakın çocuklarımıza ne yaptılar. Türkiye’nin sabahlarını karanlığa boğdular. Gerçekten de bu bir trajedidir. Bunu hemen, ama hemen, mutlaka düzelteceğiz” dedi.

Bununla ilgili bir rapor hazırlattığını belirten Kılıçdaroğlu, durumun sağlık etkilerinden bahsetti:

“Biyolojik saatimizin en önemli uyaranı gün ışığıdır, sevgili halkım. Gün ışığı bir sinyaldir. Bu sinyal gelir ve fizyolojik süreçleri kontrol eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bunu engellerseniz hastalıklara yol açarsınız. Bu yapılan; bozulmuş biyolojik ritim, nöro hastalıklar, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi hastalıklar için önemli bir risk teşkil ediyor.

Bunlar rapor mapor bilmez, okumazlar. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye’yi. Bunu hemen, ama hemen; mutlaka düzelteceğiz.”

2016 yılından beri ‘tasarruf’ gerekçesiyle kalıcı olarak uygulanan yaz saati uygulaması toplumda tepkilere neden oluyor. Kış aylarında havanın çok geç aydınlanması nedeniyle işe ve okula gidenler gece karanlığında yollara düşüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.