ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan sanığın 3 yıl 10 ay hapsi istendi

0

Ankara Çubuk‘ta 2019’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere yönelik linç girişimine ilişkin davanın altıncı duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

67 kişinin yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Kılıçdaroğlu‘na yumruk atan Osman Sarıgün’ün kamu görevlisine hakaret ve yaralama suçlarından 3 yıl 10 aya kadar hapsi istendi.

Bir sanığın dosyası ayrılırken, diğer 65 sanık için de ‘kasten yaralama’, ‘kasten yaralamaya teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘suç işlemeye alanen tahrik’, ‘kişiye yerine getirdiği kamu görevinden dolayı alenen hakaret’ ve ‘siyasi partilerin maliki olduğu eşyaya zarar vermek’ suçlarından 1 yıl ila 26,5 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası talep edildi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı, çocukların geleceğine sahip çıkılması gerektiğini, bu sebeple müvekkilinin olay tarihinde 18 yaşından küçük olan 10 sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Duruşmaya sanıklar, Kılıçdaroğlu’nun avukatları ve diğer müştekilerin avukatlarının yanı sıra bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

‘Bu mahkemeden adalet beklemek mümkün değil’

CHP Ankara milletvekili Murat Emir, dava sonrası yaptığı açıklamada, “Herkesin gözü önünde Genel Başkan saldırıya uğradı, öldürülmek istendi. Suç tanımınn kasten adam öldürmeye  teşebbüs olması gerekirdi. Bunun yerine basit hakaret, basit yaralamaya teşebbüs tanımı ile mahkemeyi sürüncemede bırakıyorlar. Yetkili mahkemenin ağır ceza mahkemesi olduğu talebimizi her duruşmada iletiyoruz. Bugün de ilettik ama yine hakimlik bizim bu talebimizi değerlendirmedi, kendi yetkisizliğini tespit etmedi” dedi.

“Yakın, öldürün” gibi seslerin kayıtlı olduğu olay görüntülerinin dikkate alınmadığını belirten Emir, “Eninde sonunda adil bir mahkemenin önüne gelecek ve adalet gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Davanın üç yıldır sürdüğünün altını çizen Emir, “Maalesef bugün bir kez daha tanık olduk ki bu mahkemeden bir adalet beklemek mümkün değil. Bu mahkeme talimatla hareket ediyor ve olayın aydınlatılması için, suçluların hak ettikleri cezayı alması için hiçbir şey yapmıyor” dedi.

Bir sonraki duruşma 31 Mayıs’ta görülecek.

Ne olmuştu?

21 Nisan 2019’da Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı‘nın, Ankara Çubuk’ta düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleri Yıldırım Kaya, Murat Emir, danışman Deniz Demir, Kenan Nuhut ve asistanı Barış Bozkurt kalabalık tarafından saldırıya uğramış, Kılıçdaroğlu’na tekme ve yumruk atılmıştı.

İzdiham nedeniyle Kılıçdaroğlu mahalle içerisindeki ara yola girmek zorunda kalmış, karşıdan kalabalık bir grubun geldiğinin görülmesi üzerine jandarma  nezaretinde bir vatandaşın evine sığınmıştı. Kalabalıkta bazı kişiler, “yakın o evi, çıkmasına izin vermeyin” şeklinde bağırmış, Kılıçdaroğlu bir saat sonra evden zırhlı araçla çıkarılmıştı.

Daha önce görülen duruşmalarda ifadesi alınan sanık Osman Sarıgün olay anında kalabalığı tahrik ettiği iddiasıyla ilgili, “Kimseyi tahrik etmedim” demiş, hakimin, ”Bizim askerlerimizi öldüren suçlu o” ifadesiyle ne kastettiğini sorması üzerine “Ben öyle bir şey demedim” yanıtını vermişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.