Manşet

Kılıçdaroğlu Roboski’de: Ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011’de Roboski Katliamı’nda yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını Şırnak’ta ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından yaptığı açıklamada; “Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Anneler evlat acısı ile hâlâ ama hâlâ yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız” dedi.

28 Aralık 2011’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) operasyonuyla düzenlenen hava saldırısında Şırnak’ın Uludere ilçesindeki çoğu 18 yaşından küçük 34 kişi hayatını kaybetmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de Uludere’de yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını bugün ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na; eşi Selvi Kılıçdaroğlu‘nun yanı sıra CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nda görev yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök eşlik etti.

ziyaret ettiği evin girişinde kabalalık bir grup tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, önceki açıklamalarında ‘helalleşmek istediğini’ söylediği aileler ile yaklaşık iki saat görüştü.

CHP lideri, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“28 Aralık 2011 tarihinde, burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i, 18 yaşından küçüktü. Acı halen dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım.

Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek, ben bunun farkındayım. Hepimiz de biliyoruz zaten. Ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısı ile hâlâ ve hâlâ yaşıyorlar ve adalet istiyorlar, bizden.

Biz bu adaleti sağlayacağız. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, toplumda huzuru, barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.