TürkiyeManşet

Kılıçdaroğlu ve Babacan’dan ortak basın toplantısı: Türkiye seçimi konuşmak zorunda

0
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan‘ı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki lider toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenleri ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘İttifak, seçim zamanı gündeme gelebilir’

Kılıçdaroğlu ise bir gazetecinin görüşmeye ilişkin “İttifak gündemde mi?” sorusunu, “Bugün sadece ziyarete geldik. Seçim sathı mahaline girersek belki o dönem gündeme gelebilir. Bugün mesele, Türkiye’nin sorunlarına nasıl bakacağımızdır” diye yanıtladı. 

İki lidere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, “Ekonomik sıkıntılar yaşayanlar içi müminin görevi varlıkta şırmarmamak yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir” sözleri de soruldu. Kılıçdaroğlu, “Mümin, Türkiye’de yatağa aç giren çocuklar varsa sarayda oturmaz. Bir insanın söylemiyle eyleminin örtüşmesi gerekiyor. Söylemi ve yaşam tarzı örtüşmüyorsa orada iki yüzlülük vardır” değerlendirmesi yaparken, Babacan da, “Yokluk karşısında sabredin demek bir hükümetin görevi değildir” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye seçimi konuşmak zorunda’

Kılıçdaroğlu ara seçim ihtimalinin olup olmadığına yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

Bir süre sonra Türkiye seçim gündemini konuşmak zorunda. Bir süre sonra Türkiye seçim gündemini konuşmak zorunda. Yönetilemeyen bir Türkiye var, gittikçe ağırlaşan bir fatura var, bu faturanın altından kalkmak bu iktidarın yapabileceği bir şey değil. Gittikçe ağırlaşan bir fatura var. Normalde, aklı başında bir yönetim seçime gitmek durumunda kalabilir.”

Tarikat yapılanmaları

Eski GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer‘in, erkeklere boşanmak yerine iinci eşi alma çağrısında bulunmasıyla başlayan tartışmalarda tekrar gündeme gelen ‘tarikat yapılanlarına’ ilişkin olarak her iki lider ehliyet ve liyakat çağrısı yaparken, mülakat sisteminin de kaldırılmasını istedi. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.