ManşetEnerjiTürkiye

Kılıçdaroğlu: Elektriği kesilen dört milyon hanenin sesi olmak istedim

0

Elektriğe yapılan zamları protesto etmek için faturasını ödemeyi reddeden ve dün elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP‘ye yakın bazı arkadaşlar ‘Biz  faturanızı ödeyelim’ diyerek ucuz kahramanlık yapıyorlar. Hala ne yaptığımı, niçin yaptığımı kavrayamamışlar” dedi.

Dün elektriği kesildikten sonra akşam saatlerinde eşiyle birlikte gaz lambası ışığında bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, bir hafta boyunca eşi ile karanlıkta kalacaklarını ve borçlarını ödemeyeceklerini açıklamıştı.

Bugün Fox Tv‘de konuşan CHP lideri, eylemini,“Dört  milyon aile elektriksiz kaldığında ben nasıl sessiz kalabilirim.Onların derdine derman olmak için, sorunlarını geniş kitlelere duyurmak için, ekonomi politikasının hangi felaketleri getirdiğini topluma anlatmak için yaptım” sözleriyle açıkladı.

Dönem değişim dönemi

Komşularının tüp ve aydınlatma araçları getirdiğini, akşam yemekler gönderdiğini ve destek olmak için lambalarını söndürdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdi:

“Bize destek olmak için lambalarını söndürdüler ama biz açmalarını istedik. Çünkü bu bireysel bir eylem. Elektrik faturamızın toplam tutarı bin lira. Biz geniş kitlelere sesimizi duyurduk da acaba saray duydu mu? Sarayın oligarkları duydu mu, beşli çete duydu mu?”

Kılıçdaroğlu dün paylaştığı videoda,”Bir avuç holding ceplerini dolduracak diye memleketimizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor. Söyleyeceklerim, halkın bu adaletsiz düzene karşı yükselttiği sestir” mesajını paylaşmış, gazetecilere akşam yaptığı açıklamada, elektriği kesilen diğer aileleri de ziyaret edeceğini söylemişti.

24 Nisan’da altı muhalefet partisinin bir araya geleceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, toplantıda seçim güvenliğinin ele alıancağın söyledi ve şöyle dedi:

“Cumhur İttifakı beşli çetenin ittifakıdır, Millet İttifakı milletin ittifakıdır. Biz milletin bir parçasıyız. Az kaldı, herkes sabırla beklesin. Bütün vatandaşlardan şunu istiyorum, vicdanınızın sesini düşünün, mutfağınızı düşünün. Dönem değişim dönemi.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.