EnerjiManşet

Key Stone XL Petrol Boru Hattı şalteri indirdi

0

Kanada’dan ABD’ye kayaların parçalanması sonunda elde edilen zift petrolünü (Tar Sands Oil) taşımak üzere inşa edilen Key Stone Petrol Boru Hattı’nın olası güvenlik tedbirleri nedeniyle faaliyetine şimdilik son verildiği açıklandı.

Petrol boru hattının faaliyetlerini yürüten Trans Kanada Şirketinin sözcüsü yapılan bir dizi test sonucu geçici olarak boru hattının çalışmayacağını belirtti.

Petrol Boru Hatları ve Tehlikeli Materyallerin Taşınması Güvenliği İdaresi ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada TransKanada’nın kendilerine günde 500bin varil ham petrolün Kanada’nın Alberta kentinden ABD’nin Iliniois şehrine 2.100 millik petrol boru hattı ile aktarıldığı konusunda bilg verdiğini açıkladı.

Petrol Boru Hatları ve Tehlikeli Materyallerin Taşınması Güvenliği İdaresi’nden Jeannie Layson, Missouri ve Illionis arasındaki bölümde olası güvenlk ihmalleri tespit ettiklerini, şirket yetkililerine de durumu e mail ile raporladıklarını söyledi.

Layson, Trans Kanada’nın kendilerine henüz herhangi bir petrol sızıntısı bildirmediklerini de sözlerine ekledi.

Trans Kanada söscüsü Grady Semmens ise boru hattınının Çarşamba itibarı ile kapatıldığını Cumartesi günü ise tekrar faaliyete geçmesini planladıklarını bildirdi.

ABD ve Kanada’da kaya gazı petrolünün gezegene vereceği geri döndürelemeyecek tahribatlar nedeniyle petrol  boru hattının tamamen kapatılması yönündeki protestolar da artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’li dünyaca ünlü aktivist Daryl Hannah boru hattını protesto ederken tutuklanmıştı.

(Yeşil Gazete, Huffington Post)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.