Kültür-Sanat

Kevin Spacey, III. Richard’la Ekim’de İstanbul’da

0

ABD’li oyuncu Kevin Spacey ve ünlü yönetmen Sam Mendes, 2009 yapımı “Amerikan Güzeli” filminden yıllar sonra William Shakespeare’in “3. Richard” adlı oyununda bir araya geldi. Mendes’in yönettiği oyunda 3. Richard’ı canlandıran Spacey, performansıyla eleştirmenlerden tam not aldı. Amerika ve İngiltere’deki temsillerinde biletleri tükenen oyun, yakında Türkiye’de tiyatro seyircileriyle de buluşacak. Spacey’nin yanı sıra Maureen Anderman, Haydn Gwynne, Chuk Iwuji, Gemma Jones ve Chandler Williams’ın rol aldığı, 3 saat 15 dakikalık oyun, Ekim ayında İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenleyeceği İstanbul Tiyatro Festivali’nde beş özel gösteri sahneleyecek.

Dünya prömiyerini 29 Haziran’da Londra’da yapan ve büyük ses getiren III. Richard, 5 Ekim Çarşamba, 6 Ekim Perşembe, 7 Ekim Cuma, 8 Ekim Cumartesi ve 9 Ekim Pazar akşamları saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

III. Richard’ı canlandıran, Old Vic Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kevin Spacey, 12 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldiği Sam Mendes ile ilgili olarak “Sam çalıştığım en iyi yönetmenlerden birisi ve onunla tekrar çalışabilme fırsatını yakalamak en büyük hayallerimin ötesinde bir mutluluk. Sam’in bir role bakışını ve aktörü yönlendirip, şekil vermesini seviyorum. Böylesine kayda değer bir insanla çalışmak bana bunun hatırlanmaya değer bir iş olacağı izlenimini veriyor. Öyle ümit ediyorum ki 2011 yılı boyunca yapacağımız turneler sırasında gideceğimiz büyük şehirlerde yaşayan tiyatroları görmek, bizimle beraber bu turnede yer alan yeni yetişen oyuncular için kapsamlı bir eğitim programı olacaktır.” diyor.

İngiliz basınından seçmeler:

“Spacey’nin büyük başarısı. III. Richard’a beş yıldız.” The Times *****

“Spacey’nin III. Richard’ı heyecan verici” The Daily Telegraph ****

“Mendes’in yeni, günümüz kıyafetleriyle uyarladığı III. Richard, beklediğimize değdiğini gösteriyor” The Independent ****

“Spacey tek kelimeyle harika” The Guardian ****

“Spacey lanet bir kötü adam olarak karşımızda, mükemmel bir başrol oyunculuğu” The Sunday Times

İstanbul’da tiyatro sahnesine çıkmaya hazırlanan Kevin Spacey, 2008 yılında da Altın Portakal Film Festivali’nin konuğu olarak Antalya’ya gelmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.