İklim KriziKültür-SanatManşetUncategorized

Akram Khan Topluluğu, Orman Kitabı koreografisi ile bu akşam İstanbul’da

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali, günümüzün en önemli koreograf ve dansçılarından Akram Khan‘ın yeni koreografisi Orman Kitabı bugün (28 Ekim)  saat 20.00’de Zorlu PSM‘de sahnelenecek.

Ödüllü koreograf ve dansçı Akram Khan, Nobel ödülü sahibi yazar Rudyard Kipling’in ünlü romanı Orman Kitabı’nı iklim krizini işlemek üzere yeniden yorumluyor ve Mowgli’yi karşımıza iklim mültecisi bir kız çocuğu olarak çıkarıyor.

Gösteriye dair dünyadan bazı yorumlar şöyle:

  • Financial Times: “Muazzam konuları muazzam bir biçimde anlatıyor.
  •  The Stage: “Son derece güçlü mesajlar içeren, etkileyici bir görsel deneyim. Gerçekten olağanüstü!”
  • The Scotsman: “Koreografisi her zamanki gibi mukayese kabul etmiyor, hele de topluluğun bir bütün olarak hareket ettiği zamanlarda, Khan’ın benzersiz stilini tüm muhteşemliğiyle görüyoruz.” 

Ünlü koreograf, bu yeni eserinde çağdaş dansı geleneksel Hint dansı kathak ile birleştirdiği benzersiz stilini bir kez daha gözler önüne sererken çağımızın en acil konularından birini de etkileyici bir biçimde anlatıyor.

Ana karakter Mowgli’nin hikâyesi, muhteşem bir koreografi, animasyon kullanımı ve anlatıcılar aracılığıyla izleyiciye sunulurken dans, müzik, animasyon ve metnin birleştiği unutulmaz bir gösteriye dönüşüyor.

 Bu eseri yaratma motivasyonunu “Artık sadece kendi türümüz için değil, bu gezegendeki tüm türler için benzeri görülmemiş ve belirsiz zamanlarda yaşıyoruz. Ve bunun temelinde, evimizle, gezegenimizle olan bağlantımızı unutmuş olmamız yatıyor. Hepimiz bu gezegende yaşıyoruz, hepimiz ondan besleniyoruz ama ona olan saygımızı göstermeyi unutuyoruz,” sözleriyle açıklayan Akram Khan, bu gösteriyle izleyicileri daha iyi bir dünya yaratmak için adım atmaya teşvik ediyor.

Stanley Kubrick ve Peter Gabriel gibi önemli isimlerle çalışmış ödüllü besteci Jocelyn Pook’un izleyicileri kalbinden yakalayan müzikleri ve en son görsel teknolojiyle yaratılan sahneleriyle Orman Kitabı’nda Akram Khan Topluluğu izleyicilere başından sonuna, tam anlamıyla büyüleyici bir deneyim sunuyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.