ManşetTürkiye

KESK’liler bakanlığı işgal etti

0
KESK ve KESK’e bağlı sendikalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı işgal etti.

KESK’e bağlı bağlı sendika yöneticileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşmek için Bakanlığa geldi. Bakan Çelik’in görüşmemesi üzerine KESK yöneticileri Bakan Çelik’in makamını işgal etti.

KESK üyeleri yaptıkları açıklamada, Bakan Çelik’in makamına gelerek kendileriyle görüşünceye kadar Bakanlık’tan ayrılmayacaklarını belirtti.

KESK’liler, “Yıllardır büyük bir özveri ve kararlılıkla yürüttüğümüz mücadelemizi AKP’nin hukuk tanımazlığı, keyfiliği ve otoriterliği karşısında da sürdürmeye kararlıyız” dedi. Emekdunyasi.net’in haberine göre, işgal eyleminde olan SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, Özgür Radyo’ya yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanı ile görüşene dek bakanlıkta kalacaklarını anlattı. 4688 sayılı yasada yapılmak istenen değişiklikleri varolanın da gasp edilmesi olarak değerlendiren Erdolu, değişiklikle ilgili görüş ve önerilerinin dikkate alınmadığının altını çizdi. Örgütlenme hakkının daha da geriletilmek istendiğini, grev hakkının yasaklanmak istendiğini ifade eden Erdolu, emekçileri yasaya karşı itirazlarını dile getirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Tüm illerde eylem

KESK yöneticilerinin tüm emekçileri bakanlıktaki eyleme çağırması üzerine KESK üyeleri Çalışma Bakanlığı’nın önünde toplanmaya başladı. KESK üyelerine destek için DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ebetürk destek için Çalışma Bakanlığı’nın önünde KESK’lilerle buluştu.

KESK yönetimi yaptığı açıklamada bugün akşam saatlerinde örgütlü olduğu birçok ilde eylemler gerçekleşeceğini ve Ankara’da Çalışma Bakanlığı’nın önünde eylemi bitirene dek tüm Türkiye’de eylemlerin süreceğini belirtti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.