EmekManşetTürkiye

KESK’liler Ankara’ya yürüyor: Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki teklifler yetersiz

0

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memur ve memur emeklilerine yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürdüğü Ankara’ya iki koldan yürüyüş başlatarak Edirne ve Batman’dan Ankara’ya yürüyüşe geçti.

KESK, memurlar için yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde hükümetin teklifini yetersiz buluyor.

Batman’daki yürüyüş

İkinci kol olan Batman’daki yürüyüş, Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan Eğitim-Sen binası önünden başladı. KESK üyeleri, “İnsanca Bir Yaşam, Demokratik Grevli Toplu Sözleşme İçin Mücadeleyi Birlikte Büyütüyoruz” pankartıyla Atatürk Parkı’na yürüdü.

Yürüyüşte “Güvenceli İş, Güvenli Gelecek”, “Mülakat Değil Liyakat”, “KHK’lar İptal Edilsin” ve “İstanbul Sözleşmesi Uygulansın” yazılı dövizler taşınırken, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Zam zulüm işkence işte AKP” sloganları da atıldı.

Yürüyüş, sloganlar atıldığı gerekçesiyle bir süre polis tarafından durduruldu. Emniyet yetkilileri yürüyüş için slogansız şekilde izni alındığı ve bu nedenle slogan atılmaması gerektiğini belirtse de yürüyüş alkış ve sloganlarla yeniden devam etti.

‘4688 sayılı yasa demokratik değil’

Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Yeşil Kablan, 4688 sayılı yasanın demokratik olmadığını ve kamu emekçilerinin iradesini yansıtmadığını vurguladı:

Gerçek bir toplu pazarlığa dayanmayan, oluşumundan kapsamının belirlenmesine kadar itiraz halinde devreye giren, hakem heyetinin yine hükümet tarafından belirlenmesine kadar emekçilere sadece özgürlüklerinin yok sayılması, hak taleplerinin önüne set çekilmesi olarak çıkan, grev hakkını yasaklayan bu sendika yasasını çöpe atmanı vakti çok gelmiştir.”

Öğleden sonra Diyarbakır’a ulaşan eylemciler, Diyarbakır Defterdarlık binası önünde de bir açıklama yaparak, yürüyüşlerine kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.

Edirne kolu da yürüyüşte

Edirne kolu da yürüyüşlerine sabah saatlerinde başladı. Edirne’de yapılan açıklamanın ardından yola çıkan KESK’liler, Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesinde de bir açıklama yaptı. Yürüyüş, İstanbul üzerinden Ankara’ya sürecek.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.