ManşetTürkiye

KESK: Bundan sonra yaşanacakların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır

0

Kamu emekçilerinin yarın Ankara’da yapacakları eylemi “yasadışı” ilan edilerek illerden çıkışların engellenmesine Eğitim Sen açıklaması:kararlı duruşumuzdan bir adım geri atmayacağız.Bundan sonra yaşanacakların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır.

KESK Genel Merkezi tarafından yarın Ankara’da yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına katılmak için Ankara’ya gidecek olan KESK üyeleri il çıkışlarında polis tarafından durdurularak otobüslerin ilden çıkmasına izin verilmiyor.

Eğitim Sen  yarın Ankara’da yapmayı planladıkları kitlesel basın açıklamasını her koşulda yapacaklarını ve bundan sonra yaşanacak olanlardan İçişleri Bakanı’nın sorumlu olacağını açıkladı.

Eğitim Sen tarafından yapılan  “Kararlı Mücadelemizden Geri Adım Atmayacağız!” başlıklı açıklamada Ankara Valiliği’nin ‘olay çıkar’ gerekçesiyle kitlesel basın açıklamasına izin vermediği hatırlatıldı. Valilik açıklamasının hemen ardından  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün illere genelge göndererek  otobüslerin illerden yola çıkışını engellediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen söz konusu genelgenin başta seyahat özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunun ifade edildiği açıklamada şöyle devam edildi. “Sendikamızın ve Konfederasyonumuzun aldığı bu eylem kararı tüm uluslararası evrensel ilkelerden doğan en temel hakkımızdır. Bu hakkımızı kullanarak mücadelemizi sürdürecek, kararlı duruşumuzdan bir adım geri atmayacağız.

İçişleri Bakanlığı’nın bu antidemokratik tutumu asla kabul edilemez. İçişleri Bakanlığı’nın bu hukuksuz tutumundan bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir. Bundan sonra yaşanacakların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.