Doğa Mücadelesi

Keşan’da taş ocağına karşı doğa yürüyüşü

0

Edirne’nin Keşan ilçesinde  Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) üyeleri hafta sonu bölgede yapılması düşünülen taş ocaklarına karşı bir doğa yürüyüşü düzenledi.

Keşan’a bağlı Mecidiye Beldesi’nden başlayan doğa yürüyüşü, Mecidiye Göleti boyunca Kartalkaya Mevkiine  müteakip Mecidiye’de son buldu.

Bölgenin en güzel yerlerinden biri olarak kabul edilen Kartalkaya Mevkii’nde taş ocakları açılacağı iddiası bir süredir bölge halkını tedirgin ediyor. DOÇEK üyeleri de, bu güzel coğrafyaya taş ocağı yapılmasını istemediklerini vurgulamak amacı ile doğa yürüyüşünü bu bölgede düzenledi ve yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştı.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, bölgenin büyük bir eko-turizm potansiyeli içerdiğini ve bunu yaygınlaştırmak için uzun süredir bölgede faaliyetler yaptıklarını, fakat taş ocakları iddiasının böylesi bir coğrafya için ölüm ilanı anlamına geldiğini belirtti

Taş ocaklarının turizm potansiyeli taşıyan bölgeler için tam bir cinayet olduğunu ifade eden Eşme, “Bu şekilde kaybedilen bir coğrafyanın geri gelmesi mümkün değil. Telafisi mümkün olamayacak ve uzun yıllar turizm anlamında bölgeye katkılar sağlayacak bölgenin taş ocağı olarak kullanılmasına akıl sır erdiremiyoruz, Umarız ki sayın valimiz ve yetkililer bu görüşleri dikkate alır.” şeklinde konuştu.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, taş ocaklarının açılmaması için sivil toplum kuruluşları olarak ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

(Trakya Gazetesi)

You may also like

Comments

Comments are closed.