Ekolojiİklim KriziManşet

Kemer’deki orman yangını dördüncü gününde, Çanakkale yangınları sürüyor

0

Antalya‘nın Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi‘nde pazartesi akşamı başlayan orman yangını dördüncü gününe girdi. Çanakkale’nin merkeze bağlı Sarıbeyli ilçesinde dün başlayan yangınlara da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte müdahale devam ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmir‘in Kınık ilçesinde dün başlayan yangının ise kontrol altına alındığını duyurdu.

Kınık ilçesinin İbrahimağa Mahallesi’nde, dün saat 14.13’te, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 7 uçak, 12 helikopter, 34 arazöz 13 su ikmal aracı, 7 ilk müdahale ekibi ve 6 iş makinesi ile bir günlük çalışma ile söndürüldü. Şu sıralarda soğutma çalışması yapılıyor.

Çanakkale’deki yangın büyüyor

Çanakkale’nin merkeze bağlı Sarıbeyli köyünde çıkan orman yangını ise rüzgarın da etkisiyle yayılarak büyüyor. Ekiplerin dört saattir süren yoğun müdahalesine rağmen alevler kontrol altına alınamadı.

Bölgeye 35 arazöz, 5 dozer, 3 yangın söndürme acil ekibi, 8 ilk müdahale aracı, 8 su ikmal aracı, 4 iş makinesi, 300 personel, jandarmaya ait TOMA ve 80 jandarma personeli gönderildi.

Yangının çıktığı bölgenin sarp arazi olduğu, ekiplerin bu nedenle müdahalede zorluk yaşadığı belirtildi. Havanın karanlık olması nedeniyle havadan müdahalenin de yapılamadığı yangınla ilgili kara ekiplerin zor şartlarda çalışmalarını sürdürdüğü de kaydedildi.

Kemer’deki orman yangını dördüncü gününde

Antalya’nın Kemer ilçesinde pazartesi günü çıkan orman yangını da sürüyor. 200 hektarlık alanda etkili olan alevlere 10 uçak, 27 helikopter ve 654 personelle müdahale ediliyor. Alevlerin büyümesine “spot atma” yani, yanan parçanın rüzgar etkisiyle farklı yere sıçraması da etkili oluyor.

Kütahya’daki yangın dokuz saat sonra kontrol altına alındı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Balıköy Beldesi Gevrekler Köyü yakınlarında çıkan orman yangını dokuz  saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, yangına 24 arazöz, 9 su ikmal aracı, 8 dozer ile çevre il ve ilçelerden de bölgeye sevk edilen 11 belediyenin itfaiye aracı, 21 su tankeri, 25 pikap, çok sayıda iş makineleri ve 5 yer ekibi olmak üzere 700 personelle müdahale edildiğini açıkladı.

Yangına havadan da bir helikopterle müdahale edildiği belirtildi.

Beykoz, Ödemiş, Kınık, Kütahya ormanları yanıyor
Türkiye’de 10 günde 203 orman yangını çıktı

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.