Ekolojiİklim KriziManşet

Beykoz, Ödemiş, Kınık, Kütahya ormanları yanıyor

0

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ve içinde bulunduğumuz sıcak dalgasının da güçlendirmesiyle Türkiye‘nin ormanları da alev alev yanıyor.  Ülke çapında sıcaklık rekorlarının kırıldığı bugün (26 Temmuz)  İstanbul Beykoz, İzmir Ödemiş, Kınık ve Kütahya‘da orman yangınları çıktı.

İstanbul’da saat 15.00 sıralarında Beykoz Anadolufeneri‘nde otluk alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ve ormana ulaşan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan da destek istendi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kütahya’da köyler tahliye ediliyor

Kütahya‘nın Tavşanlı ilçesinde Gevrekler köyü bölgesindeki ormanda da saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

Yangına müdahale sürerken, alevlerin yaklaştığı çevredeki köylerin tahliye edilmesi için anons yapıldı. Yangına, 21 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer ile çevre il ve ilçelerden de bölgeye sevk edilen 11 belediyenin itfaiye aracı, su tankeri ve 5 yer ekibi olmak üzere 220 personelle müdahale sürüyor.

İstanbul’dan istenen helikopterin ise Beykoz’da çıkan yangın nedeniyle geri döndüğü ve alevlere şu an sadece karadan müdahale edildiği öğrenildi.

Kınık’ta da tahliye

İzmir’in Kınık ilçesi İbrahimağa Mahallesi‘nde, saat 14.13’te, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınına da müdahale sürüyor. Yangını görenlerin ihbarıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 uçak, 5 helikopter, 20 arazöz 5 su ikmal aracı ve 3 dozer ile söndürme çalışması başlatıldı.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, yangın bölgesine yakın olan Karatekeli, Balaban ve Çiftlik mahallelerinin tedbir amaçlı tahliye edilmesine başlandığını belirterek, “Umarım ekiplerimizin özverisiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınır” dedi.

Ödemiş’te müdahale sürüyor

İzmir‘in Ödemiş ilçesindeki Küçükkavulcuk Mahallesi’ndeki ormanlık alanda ise saat 13.56’da başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü‘ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 dozer ile müdahale ediliyor.

Afyon’da 40 dönüm alan yandı

Afyon’da ise kent merkezindeki Hıdırlık mesire alanının dağlık kısmında yer alan ormanda çıkan yangın 1,5 saat sonra kontrol altına alındı. Arazözler, itfaiye araçları ve çok sayıda personelle müdahale edilen yangında 40 dönüme yakın alan zarar gördü.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.