Hayvan HaklarıManşet

Kedilere kezzap ve asit döken kişiye para cezası

0

İstanbul Eyüpsultan’da, 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen şüpheliye 91 bin 80 lira para cezası kesildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğine, Eyüp Sultan Camisi çevresinde bir kişiyi sokak hayvanlarının üzerine döktüğü asitlerle birlikte yakaladıklarını bildirmesi üzerine harekete geçilmişti.

91 bin tl para cezası

İhbarın yapıldığı bölgeye giden ekipler, şüpheli Murat Öztürk, Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine götürdü. Nöbetçi savcı, Murat Ö’nün ifadesinin alınması, ayrıca şüphelinin savcılığa mevcutlu götürülmesi talimatını verdi.

Çaycılık yaptığı öğrenilen Öztürk’ün yakalandığında üzerinde bulunan asitlere savcılık talimatıyla el konarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Toplam altı suç kaydı bulunan şüpheliye kedilere zarar verdiği gerekçesiyle toplam 91 bin 80 lira idari para cezası da uygulandı.

Hayvanları Koruma Yasası ne diyor?

5119 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14’üncü maddesi, bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence eden veya acımasız ve zalimce muamelede bulunan kişinin altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini söylüyor.

Ancak şiddetin faili yakalansa dahi çok azı tutuklamayla sonuçlanıyor, çoğu gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılıyor.

Uzmanlar ve hak savunucuları, hayvanlara karşı şiddet olaylarındaki artışı, cezasızlığa bağlıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.