ManşetTürkiye

KCK: Çatışmasızlık hali sona ermiştir

0

KCK Yürütme Konseyi, IŞİD’in son Kobanê saldırılarına atıfta bulunarak, ’Türk devleti ve AKP Hükümeti’nin süreci anlamsızlaştırdığını’ ve dolayısıyla da çatışmasızlık halinin sona erdiğini duyurdu.

KCK Yürütme Konseyi yaptığı açıklamada, ‘IŞİD’in Kobanê’ye saldırtılmasıyla birlikte ortada bir çatışmasızlık durumu kalmamıştır. Bakur’da çatışmasızlık, Rojava ve Başur’da savaş politikası kabul edilmeyecektir“ dedi. KCK, Türk devletinin gerillanın geri çekilmesi talebine de sert tepki gösterdi.

Açıklamada, ‘Kürt Özgürlük Hareketi’nin gündeminde gerillanın geri çekilmesi gibi bir durum yoktur. Müzakereye geçilip Kürd sorununun çözümünde ciddi pratik adımlar atılmadan böyle bir adımın atılması söz konusu olmayacaktır“ ifadelerine yer verildi.

‘Çatışmasızlık AKP tarafından ortadan kaldırıldı, Kürd halkına yönelik bir savaş açıldı’ ibarelerinin yer aldığı açıklamada KCK’nin, mücadeleyi her alanda ve her türlü yöntemle yükseltme kararı aldığı belirtildi.

‘IŞİD’in saldırısı son damla’

Çözüm süreciyle ilgili hükümete yönelik suçlamaların yer aldğı KCK açıklamasında, kendilerinin sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığının altı çizilerek, hükümetin bir çözüm politikasının olmadığı, çözümsüzlükte ısrar eden politikaları sürdüreceğinin anlaşıldığı görüşüne yer verildi.

İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ın müzakereye geçilmesi yönündeki önerilerinin yerine getirilmediğini belirten KCK, hükümeti ’diyalog sürecini ve çatışmasızlığı anlamsızlaştıran özel savaş uygulamaları ve psikolojik savaşta ısrar etmekle’ suçlarken, geri çekilme konusunun ise gündemlerinde olmadığı ifade edildi.

IŞİD’in Kobanê saldırılarından Türkiye’nin payı olduğunu aktaran KCK, bunun ise ’bardağı taşıran son damla’ olarak niteledi. Sınırı geçip Kobanê’ye gitmek isteyenlere izin verilmemesinin, güvenlik güçlerinin bu gruplara müdahale etmesinin de kürdlere karşı bir savaş ilanı olduğuna dikkat çeken KCK açıklamasında, ‘Türk devleti ve AKP hükümeti IŞİD’i saldırtıp Kürdistan’ı insansızlaştırmak istediği gibi, sınırı geçerek akrabalarının yanına gelen insanları bahane edip tampon bölge oluşturmayı hedeflemektedir’ ifadesi kullanıldı.

BasNews

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.