ManşetTürkiye

Kaza değil göz göre göre cinayet: Hafriyat kamyonu bu kez Pendik’te can aldı!

0

İstanbul Pendik’te yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı bir adam hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Olay anını güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.

Görüntülerde de anbean tespit edildiği üzere Pendik, Ankara Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek isteyen Mustafa Akpınar isimli vatandaş hafriyat kamyon altında ezilerek hayatını kaybetti. Bakkala gitmek için yola çıktığı belirtilen Akpınar, cadde üzerinde yaya yolunda yavaş yavaş geçerken trafikte durmakta olan ve aniden hareket eden hafriyat kamyonun altında kaldı. Vatandaşlar hemen yaşlı adamın yardımına koştu. Ağır yaralanan şahıs vatandaşlar tarafından kamyon altında çıkarılarak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mustafa Akpınar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kaza değil cinayet denebilecek bir ihmalle kamyon şoförünün fark etmediği Akpınar’ın araç altında kalması güvenlik kamerasına da yansıdı.

Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüde, kazaya sebep olan kamyon trafikte duruyor. Mustafa Akpınar, yoldan karşıya çok yavaş şekilde geçerken iki kamyonun arasına geliyor. Kamyon şoförünün her şoförün yapması gerektiği gibi hareketten önce yolu kontrol etmesi gerekirken kamyonu hareket ettirmesiyle Akpınar aracın altında kaldığı görülüyor.

Hafriyat kamyonları bir yılda onlarca can aldı

Gazetemiz yazarı Akgün İlhan da 17 Haziran’da yayınladığımız makalesinde “Hafriyat kamyonu terörü”nü gündeme getirmiş, insşaat, yol, mega proje çılgınlığına kapılan yönetici elitin projelerimiz bir an önce bitsin baskısı sonucu bu tüğr kazaların katlanarak arttığını dile getirmişti. İlhan ‘Bir Türkiye gerçeği: Mala geleceğine cana gelsin!‘ başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahele ederek öne çektiği projelere dair şunları aktarmıştı:

“Yatırımcılar az zamanda daha çok proje yapıp daha çok para kazanma derdinde bu belli de, vatandaşının yaşam hakkını korumakla görevli hükümet yetkilileri neler yapıyor? Cevabı bulmak için mega projelerin kurulma süreçlerini her fırsatta kısaltmaya çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın müdahale ettiği onlarca projeden sadece bir kaçına bakalım.

*Geçen sene Tuzla Sedef Tersanesi’nde “Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu’nun İnşa Başlangıç Töreni“nde konuşan Erdoğan 5,5 yıl olan proje süresini pazarlıkla 4 yıla çekmemiş miydi?

*Dünyanın 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nın temel atma törenine barkovizyonla canlı bağlanarak “Barajı 7 yılda bitirmek size yakışmaz. 5 yılda biter” deyip, süreyi pazarlıkla 5,5 yıla indiren Erdoğan değil miydi?

*İstanbul-İzmir otoyolunun temeli atılırken pazarlık yaparak süreyi 2 yıl kısaltan yine Erdoğan değil de kimdi?

Para tatlı ve emir büyük yerden geldikten sonra bu yatırımcıların hızını kim durdurabilirdi?”

 

(Hürriyet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.