ManşetSivil Toplum

Kaz Dağları seni çağırıyor!

0

Çanakkale bölgesindeki altın madeni, termik santral ve imar planı sorunlarına karşı birlikte mücadele etmek ve yapılması gerekenleri konuşmak için 25-26-27 Nisan’da Çanakkale Bayramiç Evciler köyünde buluşulacak.

kazdaglari(1)

Üç gün sürecek etkinlikte forumlar, tohum takas şenliği, yürüşler, konser, tiyatro ve sokak söyleşileri gerçekleşecek.

Kaz Dağları Seni Çağırıyor etkinliğini Çanakkale Çevre platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Düş Yola, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Bayramiç Yeniköy Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği, Zirvedak, Bursa Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, Bozcaada Forumu düzenliyor.

Kampa çağrıda bulunan kolektiflerden “Düş Yola” üyesi Ali Furkan Oğuz, bölgedeki termik santraller ve altın madenleriyle ilgili ciddi projeler olduğunu belirterek  “bunlara yönelik tepkimizi zaten belirtiyoruz. Bu etkinliği yapma nedenimiz daha geniş bir kitleye yaymak” diyor. Oğuz, bir ay sonra gerçekleşecek etkinliğe Yunanistan ve Romanya‘da da altın madeni mücadelesi sürdüren ekiplere katılmaları için çağrıda bulunduklarını ekliyor.

283227

Etkinlik programının ayrıntıları şöyle:

“25 Nisan Cuma günü 14.00’da Bayramiç’te buluşarak kamp alanımız olan Evciler Ayazma’ya geçeceğiz.

26 Nisan’da Cumartesi Kazdağı zirvesi yapılacaktır. Yaklaşık 10 saat sürecek olan uzun zirve yürüyüşüne veya daha kısa yürüyüşlere katılmak isteyenler ya da kampa erken gelmek isteyenlerin 25 Nisan Cuma gününden gelmesi gerekmektedir.

Etkinliğe 26 Nisan Cumartesi katılmak isteyenlerle ise 10.00’da Bayramiç’te buluşacağız. Burada Bayramiç Belediyesi tarafından organize edilen Tohum Takas Şenliği‘ni takiben saat 15.00’den itibaren de kamp alanına geçeceğiz. 26 Nisan akşamı kamp ateşi etrafında ekolojik forumları düzenlenecektir.

27 Nisan Pazar günü Ayazma’dan Evciler’deki buluşma alanına geçilecek ve burada konserler, tiyatro, sokak söyleşileri düzenlenecektir.

Buluşmamız 27 Nisan Pazar günü 17.00’de Evciler’de sona erecektir.”

Buluşma Saatleri:

25 Nisan Cuma 14.00 Bayramiç Pazar Alanı
26 Nisan Cumartesi 10.00 Bayramic Pazar Alanı
Kamp yeri: Evciler- Ayazma- Kazdağları

Bilgi notu: 
* Katılımcılar çadırlarını ve gerekli ekipmanlarını kendileri getirmelidirler. katılımcılara çadır temin edilmeyecektir.
* Katılımcılar Bayramiç’teki buluşma noktalarına kendileri ulaşım sağlayacaklardır. Bu noktalardan Belediye otobüsleri ile kamp alanına taşınacaklardır.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.