Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Kayseri’de mahalleyi ‘okuyup üfleyen’ kadın, virüsü yaydı

0

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Kayseritelgraf gazetesinin yazarı Veli Altınkaya, virüs taşıyıcısı olan bir “üfürükçü” kadının, koronavirüse karşı “okuyup üflemesinden” sonra mahallede salgına yol açtığını ve bölgenin karantina altına alındığını yazdı.

‘Yurdum insanı, ne diyeyim sana!’

Altınkaya, “Kadın okuyup-üfleyip virüs yaymış” başlıklı yazısında şöyle yazdı:

Kişisel veriler nedeniyle ne mahalle ne de isim vermeyeceğim. Ama siz nere olduğunu anlarsınız. Halen kısmi karantina uygulanan eski bir beldemizde bir otobüs şoförü, virüsü ilk olarak bulaştırıyor. Virüsün bulaştığı isimlerden biri de, “okuyup-üflemesi kuvvetli” olan bir kadın.

Mahalle sakinlerinin bir bölümü virüsün bulaşmaması için bu kadını ziyaret ederek kendilerine de “okuyup-üflemesini” istiyorlar. O kadın okuyup üflerken virüsü koca mahalleye yayıyor, iyi mi? Evinde durmayıp, maskesini takmadan okuyup-üfleyen kadından medet uman yurdum insanı ne diyeyim sana!

Kayseri Tabip Odası: Virüs her yerde, üfürükçüye gitmeyin

Haberin ardından Kayseri Tabip Odası Twitter‘dan yaptığı açıklamada salgının başlangıcından bu yana Kayseri2deki vaka sayısının 800 olduğunu söyledi. Test sonucu pozitif olan 30 kişinin hayatını kaybettiği söylenen açıklamada, 115 kişinin ise ölümünün şüpheli olduğu söylendi.

Açıklamada “AVM’lere gitmeye çok vaktiniz olacak. “Evde Kal” Kayseri. Virüs her yerde. Salgın bitmedi. Üfürükçüye de gitmeyin” denildi.  Atılan tweet daha sonra kaldırıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.