TürkiyeManşet

Kayseri’de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

0
Fotoğraf: AA

Kandilli Rasathanesi bugün saat 02.28’de Kayseri’de 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı‘ndan (AFAD) yapılan açıklamada da saat 02.28’de kentin Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi ve depremin 23,75 kilometre derinlikte olduğu bildirildi. Ayrıca, depremin çevre illerden hissedildiği de belirtildi.

‘Bütün ekiplerimiz sahada’

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem sonrası bütün ekiplerin sahada olduğunu kaydetti:

Kıymetli hemşehrilerim, Sarıoğlan ilçemizde meydana gelen deprem sonrası bütün ekiplerimiz sahadadır.Hepimize geçmiş olsun.”

‘Hafif çatlaklar ve hasar oluştu’

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da depremde hafif hasar ve çatlakların meydana geldiğini, onun dışında herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını aktardı:

Deprem anından itibaren İtfaiye Daire Başkanlığımız AFAD ile koordineli olarak 9 araç 28 personelle bölgede çalışmalarını sürdürdü. Allah’a şükürler olsun ki hafif hasar ve çatlakların dışında herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil.Rabbim hepimizi korusun.”

‘Bir ahırın duvarında göçme olduğu bilgisine ulaştık’

Depremle ilgili bir açıklamada Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım‘dan geldi. Şiddetli bir depreme şahit olduklarını kaydeden Ayyıldırım, şu ana kadar ciddi bir hasarın meydana gelmediğini söyledi:

İlçe kaymakamı, jandarma, polis ile irtibat halindeyiz. Bölgemiz geniş bir alan, mahalle muhtarlarına ulaşıp tek tek bilgi alıyoruz. Şu ana kadar ciddi bir hasar bilgisi yok. Palas Mahallesi’nde sadece bir ahırın duvarında göçme olduğu bilgisine ulaştık. Şu anda teyakkuz halindeyiz. Allah beterinden esirgesin, herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

AFAD İl Müdürü Osman Atsız da ilçedeki evlerde çeşitli büyüklükte çatlakların olduğuna dikkati çekip, hasar tespit çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Atsız, depremden korkan iki kişinin Bünyan Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldığını ve durumlarının da iyi olduğunu aktardı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.