ManşetSivil Toplum

Kaynanasını Ergenekonculukla suçladı

0

Habertürk ‘ten Canan İspir’in haberine göre, Sakarya’da yaşayan N.C., kocası Ö.C.’nin kendisine kötü davranması üzerine, 6 aylık koruma tedbir kararı aldırıp İstanbul ’daki annesinin yanına yerleşti. Eşinin evinden ayrılmasına ve kayınvalidesinin çocuklarını kendisine göstermemesine sinirlenen Ö.C. ise inanılmaz bir plana imza attı. Ö.C., İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne e-posta ile gönderdiği ihbar mektubunda karısı N.C., kayınvalidesi G.R. ve baldızı N.A’nın, Ergenekon örgütü adına görev yaptığını ve kadınlara zaafı olan savcı, hâkim ile emniyet müdürlerini tuzaklarına düşürdüklerini belirtti.

Ö.C., üç kadının devlet görevlileri ile ilişkiye girip, sonra da çıplak fotoğraflarla şantaj yaparak önemli davaları etkilediklerini iddia etti. İhbar mektubunda, söz konusu kadınların, faili meçhul cinayetleri ve devlet görevlilerine ait fotoğrafları da evlerindeki CD’lerde gizlediklerini belirten Ö.C., bu CD’lerin bulunması halinde Ergenekon davasının çözüleceğini öne sürdü.

Kayınvalidesinin özel oyunculuk eğitimi aldığını ve sesini değiştirip telefonla görevlileri kandırdığını belirten Ö.C., Ergenekon ’un şifresinin anahtarının kayınvalidesi olduğunu iddia etti. Ö.C.’nin ihbarı üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ergenekon davasındaki tüm sanık ve şüphelilerin bağlantılarını tek tek inceledi. Yapılan araştırmada hiçbir sanık ya da şüphelinin, kadınlarla irtibatına rastlanmadı. Bunun üzerine savcılık, koca Ö.C. ile ilgili soruşturma başlattı. Savcıya ifade veren Ö.C. “Kayınvalidem bana eşimi ve kızımı göstermedi. Benden 50 bin lira talep etti. O dönem alkol alıyordum. Psikolojik tedavi görüyordum. Dilekçenin aynısından Cumhurbaşkanı’na da gönderdim” dedi. Savcılık, Ö.C. hakkında “suç uydurmaktan” 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

HaberTürk

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.