EmekManşetTürkiye

Kayı İnşaat işçileri bir araya geldi: Coşkun Yılmaz hakkımızı vereceksin

0

Kayı İnşaat’tan iki yıldır maaşlarını alamayan 250’ye yakın işçi, şirketi protesto etmek için birçok şehirden İstanbul‘a gelerek bugün saat 12.00’de Levent‘te şirketin patronu Coşkun Yılmaz‘ın ofisinin bulunduğu Yapı Kredi Plaza‘nın önünde buluştu.

İşçilerin taleplerinin duyurulmaya çalışıldığı eylemin ardından Kayı İnşaat İşçileri İnşaat-Sen Koordinasyonu, şirketin yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi.

Perşembe günü Coşkun Yılmaz ile görüşme yapılana dek eylemlerin süreceğini söyleyen işçiler, yarın da saat 11.00’de Yapı Kredi Plaza’nın önünde olacaklarını belirtti.

Yapılan açıklamada işçilerin defalarca patrona ulaşıp maaşlarını istediklerini, ancak maaşları alamadıkları belirtildi. Açıklamada şu konulara dikkat çekildi:

Kayı İnşaat koca şantiyeler üzerinden milyonlar kazandı. Sermayesine sermaye kattı. Öyle ki Kayı İnşaat 2007 yılından bu yana her sene en büyük 250 uluslararası müteahhit listesine giriyor. Bununla övünüyor. Ancak sıra işçilerin alacaklarını ödemeye gelince para yok.

Bununla birlikte Kayı Holding sadece inşaat alanında değil birçok iş kolunda büyüdükçe büyüdü. Enerji ve medikal alanlarında şirketleri var ama işçilerin alacaklarını ödemeye gelince para yok.

Yazın sıcağında, kışın soğuğunda şantiyelerde, ofislerde işçiler çalıştı. Ailelerinden, sevdiklerinden aylarca ayrı kaldı. İşe geç başlama lüksleri olmadı. Önlerine ne yemek konduysa onu yediler. Nereyi yatak diye gösterdilerse orada yattılar. Yani kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Tüm çalışanlar hak edişlerini istiyor.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.