GündemManşetTürkiye

Kavala’yı bırakmayan mahkeme, Ali İsmail’i tekmeleyen polisin ‘Zarar gördüm’ talebini kabul etti

0

Gezi davasının Silivri Yerleşkesi’nde bugün yapılan dördüncü duruşmasında, çarpıcı bir gelişme yaşandı. Mahkeme Gezi olaylarından zarar gördüğü gerekçesiyle başvuruda bulunan 93 kiyi ve kurumun taleplerini kabul etti. Bu kişi ve kurumlar ‘Katılan’ sıfatıyla duruşmalara dahil olacak. Mahkemenin talebini kabul ettiği kişilerden biri polis Mevlüt Saldoğan.

T24‘ün haberine göre, Mevlüt Saldoğan, 10 Temmuz 2013’te Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında 19 yaşındayken öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında yargılandı ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Ali İsmail Korkmaz’a ölümcül tekmeleri attığı gerekçesiyle ‘nitelikli yaralama’ suçundan verilen bu cezaya itiraz eden savcılık, hükmün bozulmasını ve Saldoğan’a ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istemişti.

Mevlüt Saldoğan.

‘Darbeyi bastırdım’ demişti

Mevlüt Saldoğan kendini, “Bugün bu ülkenin sayın cumhurbaşkanı, başbakanı Gezi’nin bir darbe girişimi oldugunu söylüyor. Ben bu darbeyi bastırmakla görevliydim” diyerek savunmuştu.

Duruşmada, Osman Kavala hakkında, AİHM’in hak ihlali kararı hakkında Adalet Bakanlığı’ndan görüş beklendiği gerekçesiyle tutukluluğuna devam kararı verilirken, ‘eylemlerden zarar gördükleri’ iddiasıyla yapılan katılma talepleri de değerlendirildi. Mahkeme, aralarında Mevlüt Saldoğan’ın da bulunduğu polisler ve  Hazine‘nin ‘zarar gördükleri’ iddiasıyla yaptıkları davaya katılma başvurusunu kabul etti. Mahkemenin değerlendirmesine göre başvuru yapan 93 kişi ve kurum da davada ‘katılan’ sıfatıyla yer alacak.

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.