Spor

Karşınızda yeni 1 numara, Azarenka

0

Avustralya Açık finalinde Maria Sharapova’yı 6-3 ve 6-0’lık setlerle geçen Victoria Azarenka tenisin yeni bir numarası oldu. Wozniacki’nin turnuvada daha önce elenmesi sonucu finali kazanan tenişçi zirveye oturacaktı.

Kariyerinin ilk Grand Slam finalinde üç kez Grand Slam şampiyonu Maria Sharapova ile karşılaşan Azarenka gergindi. Servis attığı ilk oyunda iki çift hata yapan ve ilk servis bulmakta zorlanan Belaruslu servisini kırdırarak başladı. Üçüncü oyundan itibaren maça daha çok giren ve vuruşlarında ritim bulan dünya üç numarası dokuzuncu oyunda rakibinin servisini bir kez daha çalmayı başardı. Set için servis atarken elleri titremeyen Azarenka ilk seti 6-3 kazandı.

İkinci setin başı ilkinin tam zıttıydı. Bu sefer servis kırarak başlayan Azarenka, rakibi gibi oyundan düşmedi ve bir kez daha Sharapova’nın servisini çalarak 3-0 öne fırladı. Servis oyununa tutunarak iki servis kırmalık avantajı sağlamlaştıran Belaruslu, acımasızdı. Beşinci oyunda da Sharapova’nın oyuna girmesine izin vermeyen ve bir kez daha servis kıran Azarenka ikinci seti 6-0 ile hanesine yazdırarak şampiyonluğu elde etti.

Kariyerinin ilk Grand Slam finalinden bir buçuk saatten kısa sürede zaferle ayrılan Belaruslu pazartesi günü tarihin 21’inci 1 numarası olarak koltuğa oturacak. Geçen seneki Wimbledon finalinde de set alamayan Sharapova ise bir basamak yükselerek üçüncü sıraya yerleşecekç

(eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.