DünyaManşetUncategorized

Karayiplerde 7.7 büyüklüğünde deprem

0

Karayip Denizi‘nde dün meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, Küba, Jamaika ve Cayman Adaları‘nda hissedildi. ABD’nin Miami şehrinden de hissedilen depremde halk binaları boşaltarak, sokaklara çıktı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu‘na göre, deprem Küba, Jamaika ve Cayman Adaları arasında yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin merkezinin Jamaika’ya bağlı Montego Körfezi’nin 139 kilometre kuzeybatısında olduğu açıklandı

Uluslararası Tsunami Bilgi Merkezi de depremin ardından yaptığı tsunami uyarısını geri çekerek, tehlikenin geçtiğini bildirdi.

Depremin büyüklüğüne rağmen, bölgedeki yetkililer ilk alınan bilgilere göre herhangi bir can kaybı ya da hasar olmadığını bildirdi.  Miami polisi de deprem nedeniyle can kaybı ya da yaralanan olmadığını açıkladı. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu’ndan jeolog Ryan Gold, Miami Herald gazetesine yaptığı açıklamada, bu büyüklükte bir depremin Florida’dan hissedilmesinin “tamamen akla yatkın” olduğunu söyledi. Gold, “Çok fazla sismik enerji üretebilecek çok büyük bir depremdi” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.