Doğa MücadelesiManşet

Karadeniz İsyandadır, çevre muhabirlerini Ünye-Fatsa’ya davet ediyor

0

Karadeniz İsyandadır Platformu, Ünye-Fatsa arasında kurulmak istenen siyanürlü altın işletmesine karşı çevre ve ekoloji muhabirlerini 22-23 Kasım’da direniş çadırına çağırıyor. Yolculuk için bu akşam (21 Kasım Cuma) İstanbul’dan yola çıkılacak

17

Ünye-Fatsa arasında kurulmak istenen siyanürlü altın işletmesine karşı bölge halkının direnişi büyürken İngiliz ortaklı madenci şirketin baskıları da artarak devam ediyor. Köylüler tarafından kurulan direniş çadırı kolluk kuvvetlerinin baskı ve tehditlerine maruz kalıyor. Fatsa’nın siyanürlü altın işletmesine karşı direnişini gündeme getirmek, yaşanan ve yaşanacak doğa katliamını göstermek için çevre ve ekoloji muhabirleri 22-23 Kasım’da direniş çadırına davet ediliyor.

Karadeniz İsyandadır Platformu’nun davet ettiği program ise şöyle:

21 Kasım Cuma akşamı İstanbul’dan yola çıkılacak.  22 Kasım Cumartesi Fatsa’da maden çıkarılması düşünülen alanda TMMOB, Metalürji Mühendisleri Odası Halk Sağlığı Komisyon Başkanı Cemalettin Küçük eşliğinde genel bilgilendirme ve alan incelemesi yapılacak. 23 Kasım Pazar günü köylülerin proje hakkında ne düşündükleri konusunda sohbetler ve köy gezmeleri yapılacak. 23 Kasım Pazar akşamı ise İstanbul’a dönülecek.

(dokuz8haber, Ortak Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.