ManşetTürkiye

Kar iptal ettiriyor!

0

İstanbul’u esir alan kar gece boyunca etkisini artırarak sürdürdü. Özellikle sabah saatlerinde ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı, hayatı durdurdu. Kentte trafik felç oldu, bir çok araç yollarda kaldı. Bu arada, İstanbul Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli ve 2 gündür idari izinli sayılan engelli personel ile hamilelerin bugün de izinlerinin devam etmesine karar verdi.

İstanbul’da günlerdir devam eden kar yağışı etkisini arttırdı. Gece boyunca aralıksız yağan kar nedeniyle kentin yüksek kar kalınlığı yarım metreyi buldu.

Bu sabah İstanbul’da işe gitmek için evlerinden çıkanlar, araç bulmakta zorluk çekti. Otomobillerini evde bırakanlar da toplu taşım araçlarına akın etti. Çok sayıda servis aracı yollarda kaldı. Birçok kişi yoğun kar altında,yürüyerek işyerlerine ulaşmaya çalıştı.

Kar yağışı Bağcılar, Küçükçekmece, Esenler ve Sultangazi’de sabah saatlerinde daha da hızlandı. Ara yolların kapalı olması nedeniyle araçlar ilerleyemedi. Minibüs ve otobüslerde ilerleyemeyince vatandaşlar yollarda kaldı. Özellikle Bağcılar’da bir çok kişi, servis ve toplu ulaşım araçları gelmeyince çareyi yürümekte buldu.

İDO’dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bugün yapılacak bazı seferleri iptal etti.

İDO’dan alınan bilgiye göre, İDO’nun bugün saat 7.30 Bandırma/Yenikapı-Bostancı ile saat 9.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

Avcılar- Büyükçekmece yolunca ulaşım durdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışından dolayı Avcılar, Başakşehir, Bağcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece yolunda sıkıntı yaşandığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, ancak tipi şeklinde yağan karın çalışmalara engel olduğunu belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin tuz ve solüsyon stoklarının yeterli olduğu ifade edildi. Açıklamada, Atatürk Havalimanı’nda belediyeye ait ”Kar kaplanı” aracının da karla mücadele çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

Kar kalınlığı 25 cm arttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre, sabaha karşı tipi şekline dönüşen kar yağışı, İstanbul genelinde etkili oldu. Yağış öncesi ve yağış süresince tüm ana arterlerde kürüme ve tuzlama çalışmaları yapılmasına karşın, tipi şeklinde yağan kar, açılan yolların tekrar kapanmasına neden oldu. İstanbul’daki yoğun tipi, sabah saatlerinde Avcılar, Beylikdüzü, Sefaköy, Küçükçekmece, İkitelli, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Başakşehir, Bahçelievler bölgelerinde çok etkili olurken, bu güzergahlara tüm ekipler takviye edilerek, kürüme ve tuzlama çalışması yaptı ancak yoğun tipi nedeniyle tekrar aksamalar oldu. Meydana gelen hasarlı kazaları trafik sıkışıklığına neden oldu.

Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları Eyüp, Aksaray, Beşiktaş’da 15 cm, Şile, Silivri, Bağcılar’da 20 cm, Bakırköy, Bayrampaşa’da 25 cm, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Avcılar, Maltepe, Ümraniye’de 28 cm, Kartal, Beykoz, Kayışdağı’nda 38 cm, Uğur Mumcu, Kurtköy, Çekmeköy, Çavuşbaşı, Hadımköy, Arnavutköy’de 47 cm’e ulaştı.

Şehirde, ana arterlerde 2 bin 406 personel, 870 araç ile karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, son 24 saatte 10 bin 251 ton tuz, 277 ton solüsyon kullanıldı. Kar dolayısıyla 376 evsiz vatandaş Metin Oktay Spor salonu ve otellerde misafir edildi. Bu arada Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise yoğun kar yağışı nedeniyle kırmızı alarm durumunu sürdürüyor .

Hava ulaşımı aksıyor

İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi. İptallerin 41’i dış hat seferlerinde 46’sı da iç hat seferlerinde oldu.

Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu geceyi terminal içinde bulunan banklarda uyuyarak geçirirken, transit yolcular da otellere yerleştirildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.