KadınManşetSpor

Kaptan Eda Erdem’den tarihi rekor: Dördüncü kez ‘En iyi Orta Oyuncu’ seçildi

0

Fenerbahçe Opet ve A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar, 2021 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda “En İyi Orta Oyuncu” olarak Rüya Takım’a seçildi.

2015, 2017 ve 2019’un ardından üst üste dördüncü kez en iyiler arasına giren  Erdem Dündar, bu unvanı dört kere üst üste kazanan tarihteki ilk voleybolcu oldu.

Kaptan, bir süre önce de Uluslararası Voleybol Federasyonu FIVB tarafından  ‘Tarihin En İyi 100 Oyuncusu’ listesine seçilmişti.

Erdem’den takım arkadaşlarına: İyi ki varsınız

Kaptan Eda Erdem, dün dört şampiyonada büyük başarı gösteren Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı’ndaki arkadaşlarına seslenerek, performansındaki en büyük payın sahadaki takım arkadaşları olduğunu söyledi; onlara ‘İyi ki varsınız’ dedi.

Eda Erdem Dündar, voleybola 24 Aralık 2000’de Beşiktaş JK altyapısında başladı. 2004 yılında A takıma yükseldi. Son iki sezon kaptanlığını yaptığı Beşiktaş’tan 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Erdem, Türkiye A Millî Takım forması ile 200’ten bu yana 300’den fazla maçta görev aldı.

Fenerbahçe’de 12 sezondur forma ıslatan Erdem, hem kulubünde hem de Türkiye A Millî Takımı’nda kaptanlık görevini sürdürüyor.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.