Haber HattıManşetSivil Toplum

Kapatılan SBF İnsan Hakları Merkezi’nin yeni adresi belli oldu

0

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün 40 yıldır faaliyetini sürdüren Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi’ni kapattı. Kapatma kararının ardından İnsan Hakları Merkezi, çalışmalarını bir süreliğine ODTÜ Mezunları Derneği çatısı altında sürdürecek.

Kapatılmadan önce SBF İnsan Hakları Merkezi Müdürlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü önce 40 yıldır SBF’de bulunan İnsan Hakları Merkezi’ni kapattığını, ardından da 686 sayılı KHK ile Anabilim Dalında ders veren ve Merkez Yönetim Kurulunu oluşturan hocaların ihraç edildiğini hatırlatan Altıparmak, “Merkez kapandığında hiçbir şeyin bu ortamda insan hakları çalışmamıza engel olamayacağını, mutlaka bir yolunu bulacağımızı söylemiştik. Öğrencilerimizi üniversiteye almadıklarında biz dışarıya çıkmıştık, hocalarımızı üniversiteye almadıklarında da merkezimizi taşımamız gerekti” dedi.

Bu kadar inatçı bir ekibe, böyle bir zamanda bir çatı bulmanın kolay olmadığını belirten Altıparmak şunları kaydetti:
“Bir süre aradık ama güzelini bulduk gibi. SBF İnsan Hakları Merkezi çalışmalarını bir süre ODTÜ Mezunları Derneğinde yürütecek. Kapısını bize tereddütsüz açan, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde örnek bir yoldaşlık gösteren ODTÜ’lü dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Bugünlerde yapılan zulüm kadar dostluk ve dayanışma da unutulmaz. Önümüzdeki aylarda neler yapacağımız netleştikçe ayrıca paylaşırız. Şimdilik sadece yeniden merhaba diyelim!”

 

(Mülkiye Haber)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.