EkonomiManşetTürkiye

Kapalı iş yerleri için vergi ödemeleri ertelendi

0

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle faaliyelerine ara vermek zorunda kalan iş yerlerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin ertelendiği duyuruldu. Bu iş yerleri için mücbir sebep kararı alındı.

Vergi yapılandırması yapan ancak ödeme yapamayacak durumda olan işletme sayısının 7 bini geçtiği söyleniyor. Bu sektörlerin başında da yeme-içe sektörü yer alıyor.

26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine tamamen ara verilmesi veya faaliyetlerinin tamamen durdurulmasına karar verilen iş yerlerinin bulunduğu sektörlerde mücbir sebep ilan edilirken, işletmeler mücbir sebep kalktından 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak.

Sosyal güvenlik mevzuatı gereğince sigortalıların mücbir sebep dönemine ilişkin prime esas kazanç ve hizmet bilgilerinin muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile bildirilmesinin zorunlu olması durumunda ise mücbir sebep, bu beyannamelerin vergi kesintilerine ilişkin kısmının beyan ve ödeme sürelerinin ertelenmesi için de geçerli olacak.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.