Kanal İstanbulEkolojiManşet

Kanal İstanbul’un Sith dilinde tanıtım reklamı çıktı

0

Kanal İstanbul projesinin Arapça ve Çince tanıtım reklamlarının ardından Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Star Wars göndermesi yaparak kanalın antik Sith dilinde reklamını hazırladı.

“Hükümetimiz yüce Sith İmparatorluğu’na yüzyılın en büyük rant projesini sunar” sözleriyle başlayan videoda projenin İstanbul’un doğasına ve tarihinde sebep olacağı sorunlar anlatıldı.

‘Karanlık tarafı seçmeyin’

Koordinasyon tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda “Çince ve Arapça’dan sonra Kanal İstanbul’un antik Sith dilinde tanıtım videosu da basına sızdı. Karanlık tarafı seçmeyin. İstanbul bizimle olsun” ifadeleri kullanıldı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu

Koordinasyon; İstanbul halkı, kent ve ekoloji hareketleri, demokratik kitle örgütleri, mahalle dernekleri, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalar olmak üzere, yaklaşık 130 kurumun, projeye karşı yürütülen mücadeleyi büyütmek ve sürekli hale getirmek için bir araya gelmesiyle kuruldu. 26 Aralık 2019 tarihinde ilk toplantılarını gerçekleştiren oluşum, Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ismi altında Kanal İstanbul projesine karşı etkinlik ve eylemler düzenliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.