Kanal İstanbul projesine karşı kitap okudular

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun çağrısıyla bir araya gelen İstanbullular Kadıköy'de eylem düzenledi. Bu sefer eylemlerinde sloganların yerini kitaplar aldı.

Kanal İstanbul projesinin yapılmasına karşı çıkan İstanbullular Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Bu sefer eylemde sloganların yerini kitaplar aldı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yapılan çağrıyla bir araya gelen kişiler opera binasının basamaklarında kitaplarını okudu. Yapılan açıklamada “#KitapOkuKanalıDurdur diyoruz ve İstanbul’dan güzel yürekli Fatsa’lı dostlarımıza selam yolluyoruz” denildi.

Açıklamada “Rant Kanalı’nı yapmakta inat edenler bilsinlerki; bizleri Kuzey Köylerine sokmasanızda, resim yaptırmasanızda bizler her yerdeyiz ve bu doğa katili projeyi size yaptırmayacağız!” ifadeleri kullanıldı.

Fatsa’da kitap okuma eylemi

Ordu‘nun Fatsa ilçesinde kapasite artırımına gidilecek Altıntepe Altın Madeni İşletmesi‘nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu sonuçlanınca Fatsalılar kitap okuma eylemine başlamıştı.

Tek kişi ile başlayan eylem kısa sürede çok fazla kişinin katılımıyla daha da büyümüştü. Siyanürle altın aramaya karşı olan Fatsalılar, her akşam saat 17.15-17.45 arasında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıyor.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR