ManşetKanal İstanbul

Kanal İstanbul için yeni imar onayları: Berat Albayrak’ın ‘tarlası’ da imara girdi

0

Kanal İstanbul projesinde, yapılması istenen kanal çevresinde kurulacak Yenişehir için imar planları onaylandı.

Projede, imara açılacak yeni bölgenin 1, 2 ve 3’üncü etaplarının planlama süreci sona ermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçen günlerde İmar Kanunu’nun 18’inci maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını onaylandığını duyurdu ve kadastro cetvelini askıya çıkardı.

Bu cetvelle arsa tapuları ve parsellerin son hali belirleniyor. İtirazlar 17 Şubat’a kadar yapılabilecek.

Albayrak’ın ‘tarla’sı ticaret+konut alanı olarak tescillendi

Bakanlığın onayıyla eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın güzergah üzerindeki  ‘tarla’sı da kesin olarak imara açılmış oldu. Albayrak araziyi 2021 yılında satın almış, Yenişehir planlarının belirlenmesiyle, tarla olarak satın alınan arazi, konut+ticaret alanına çevrilmişti. Onayla birlikte söz konusu arazinin üzerine konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisi gibi yapılar inşa edilebilecek.

Gazete Duvar‘dan Hazal Ocak’ın edindiği bilgilere göre,  13 bin 899,50 metrekarelik arazide imar uygulamasıyla yüzde 45 Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi yapıldı. Yani arazide kamunun ortak kullanımına ait olacak alanların yaratılabilmesi için kesintiye gidildi. 7 bin 644 metrekareye indirilen arazi dört kat izinli ticaret+konut alanı olarak belirlendi. Arazinin önünde ruhsat alabilmesi için herhangi bir engel kalmadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.