ManşetEkolojiKanal İstanbul

Kanal İstanbul’da ihale süreci hızlandırıldı, imar planı Temmuz’da askıya çıkabilir

0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’da ihale sürecini hızlandırmak için düğmeye bastı.

Kanalın iki yakasında kurulacak şehirler için de Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleriyle yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi. Temmuz ayı içerisinde de imar planlarının askıya çıkması bekleniyor.

Hürriyet’ten Eray Görgülü’nün edindiği bilgilere göre Karaismailoğlu, görevi eski bakan Cahit Turhan’dan devraldığından itibaren Kanal İstanbul ile ilgili yoğun bir mesai içerisine girdi. Bakan, ihalenin bu yılın ikinci yarısında yapılması için ilgili birimlerle hazırlık içerisinde.

Planlar tamamlanıyor

Edinilen bilgilere göre, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü 45 kilometre uzunluğunda 275 metre genişliğindeki kanalın yapım işlerine ait ihale dökümanlarını hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladığı projede bin ve 5 binlik uygulama imar planlarında son aşamaya geldi.

Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleri ile bazı alanlarda başlayan yer tahsisine ilişkin görüşmelerin sonlanmasının ardından Temmuz ayı içerisinde imar planının askıya çıkması bekleniyor. İtirazların sonuçlanmasının ardından kanal inşaatındaki tüm süreç ve yetki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı‘na geçecek.

Hazırlık aşaması 1,5 yıl sürecek

Kanal inşaatı öncesi çevre yollarla ilgili süreç başlayacak ve bu hazırlık yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Toplam kanal inşaatının süresinin beş yılı aşması öngörülürken, projenin tamamlanma süresi yedi yıl olarak planlandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.