Kanal İstanbulEkolojiManşet

Kanal İstanbul acelesi: Güzergahta çalışmalar başladı

0

Kamuoyunde tepki çeken Kanal İstanbul projesinin en kritik bölümlerinden, Küçükçekmece gölü ile Sazlıdere Barajı arasındaki güzergâh havadan görüntülendi. Güzergahta bulunan Sazlıdere barajında  balçıktan temizleme çalışmaları yaptığı görüldü.

Havadan çekilen görüntülerde güzergâh üzerindeki Sazlıdere’nin kepçeler tarafından balçıktan temizlendiği görülüyor.Kanalın geçeceği güzergâhta, tır garajları, gecekondular bulunurken bir çok alan da sazlıkların içerisinde yer alıyor.

Projenin toplam uzunluğu 40- 45 kilometre olması bekleniyor.

Kanal İstanbul için kabul edilen ÇED raporuna itirazların süresi 2 Ocak’ta dolmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlüklerine yapılan itirazlar, bundan sonra Çevre ve Enerji bakanlıkları tarafından değerlendirilecek ve bir karara varılacak. Ardından ise kişi ve kurumların açacağı yargı süreci başlayacak.  Süreç beklenmeden, alelacele yapılan Kanal girişimleri vatandaşların tepkisini topluyor.

Çevre Bakanlığı geçtiğimiz günlerde de, itiraz süresi henüz tamamlanmamışken,  kanalın çevresine kurulması planlanan “Yenişehir” hakkındaki detayları da Çevre Düzeni Planı‘na eklemişti. Yapılan değişiklik “İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği” başlığıyla bakanlığın internet sitesi üzerinden paylaşılmıştı.  Askıya çıkan planın raporunda, “Yenişehir” olarak isimlendirilen söz konusu alan 10 ilçede toplam 36 bin 453 hektarı kapsıyor. Bu değişikliğe itirazların süresi de bir ay.

You may also like

Comments

Comments are closed.