ManşetEditörün SeçtikleriKanal İstanbulVideo

Kanal için yerinden edilecek İstanbullular konuşuyor: İcap ederse direneceğiz

0

Video Haber: Ufuk Çeri

Marmara ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak Kanal İstanbul projesinden en fazla etkilenecek bölgelerin başında İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki mahalleleri Yeniköy ve Karaburun geliyor.

İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiğini hafifleteceği söylenen kanalın projesi kapsamında Arnavutköy ilçesine bağlı olan ve Karadeniz kıyısında yer alan Yeniköy Mahallesi istimlak edilecek.  300’ü merkezde 350’si sahil şeridinde bulunan toplam 650 ev,  hayata geçirilecek lojistik merkezi projesi nedeniyle kamulaştırılacak.

Yeşil Gazete’ye konuşan Yeniköy sakinleri, “İstanbul’a getirisi olmayan bir proje için bizi yerlerimizden edecekler. Bu proje bir ihanet ve rant projesidir” dedi.

‘İstanbul’un haritasını değiştirecek, geri dönüşsüz bir proje’

Projeyi başından itibaren yakından takip eden İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Doğanay Tolunay da, İstanbul’un haritasını değiştirecek kanalın ekosisteme vereceği zararın geri dönüşsüz olduğuna dikkat çekti. Kentin içme suyu sorununu katmerleştireceğini belirttiği projenin, beklenen deprem ve arkasından gelecek olası tsunaminin de hesaba katılmadığını vurguladı. 

Doğanay, bölgedeki köy statüsündeki yerleşim alanlarında yaşayan ve tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla geçinen insanların yerlerinden edileceğine dikkat çekti. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.