Dünyaİklim KriziManşet

Kaliforniya’daki kuraklık nedeniyle acil durum ilan edildi

0
Fotoğraf: California News Times

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde iklim krizinin etkisiyle şiddetlenen kuraklık nedeniye acil durum ilan edildi.

Kaliforniya Valiliği tarafından yapılan açıklamada ülkenin batısının üç yıldır üst üste kuraklık yaşadığını belirterek Kaliforniya sakinlerine su tasarrufunu artırmaları çağrısı yaptı.

Su Kaynakları Denetim Kurulu’na yetki

Bu acil durum ilanı Su Kaynakları Denetim Kurulu‘na kaldırımları ve araba yollarını yıkamak için içme suyu tüketimini engellemek gibi her türlü atık su kullanım uygulamalarını yasaklama yetkisi veriyor.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Kaliforniya sakinlerinin gönüllü olarak su kullanımını 2020 yılına kıyasla yüzde 15 azaltmaları çağrısında bulundu.

Açıklamada kuraklığın sona ermesi için yağışların mevsim ortalamasının yüzde 140 üzerine çıkması gerektiği belirtildi.

Validen su tasarrufu çağrısı

Vali Newsom, “Batı ABD potansiyel bir üçüncü yıl kuraklıkla karşı karşıya olduğundan, eyalet genelinde Kaliforniyalıların mümkün olan her şekilde su tasarrufu çabalarımızı iki katına çıkarmaları kritik önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında “Devlet, tarihi yatırımlar ve acil eylemlerle topluluklarımızı, işletmelerimizi ve ekosistemlerimizi kuraklık acil durumunun ani etkilerinden korumak için hareket ederken, devletin kuraklığı daha yaygın hale getiren iklim değişikliği etkilerinin zorluklarını aşmasına yardımcı olmak için uzun vadeli su direnci inşa ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Acil durum ilanıyla birlikte daha önce kuraklık acil durum ilanı edilmiş ilçelere Imperial, Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, San Francisco ve Ventura eklenmiş oldu.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.