Editörün SeçtikleriKentManşetVideo

Kalamış ihalesinde son beş gün: İnsanların denizle buluşmasını engelleyecekler

0

Haber: Nazlı Eda Piyale

*

Kadıköy’ün yanı başında, artık parmakla sayılan yeşil alanlardan biri Kalamış Parkı. Haftanın hemen her günü çocuklarla, kedilerle, kitabını-içeceğini alıp çimlere uzanan yurttaşlarla dolu bu alanda bulunan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 10 yıl önce alınan özelleştirilme kararına ilişkin süreç devam ediyor.

Son olarak 21 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle de Kalamış Yelken Kulubü için özelleştirme kararı alındı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın duyurusuyla 7 Temmuz’da yapılması planlanan ihale 21 Eylül’e ertelendi.

Her gün nöbet tutuluyor

Özelleştirme kararının ardından çeşitli etkinliklerle seslerini duyuran Kadıköylüler, son düzlükte haftanın her günü saat 17.00 ve 21.00 arasında Kalamış Parkı’nda nöbet tutuyor.

Yeşil Gazete’ye konuşan Fenerbahçe& Kalamış Dayanışması üyelerinin mesajı ise net: “Yeşilimize sahip çıkacağız.”

‘Halkın denizle buluşması engellenecek’

Dayanışma üyelerinden Zeynel Alp, uzun yıllara yayılan özelleştirilme sürecini özetlerken, son ihaledeki farklılığa dikkat çekiyor.  Parkın bir kısmına otel yapılacağını ve yat limanının etrafına çekilen tellerle halkın denizle buluşmasının engelleneceğini belirten Alp, “Çünkü bundan para kazanacaklar” diyor.

“Halkın olan her yere gözlerini dikmiş durumdalar” diyen bir diğer dayanışma üyesi Serpil Öztürk ise Validebağ Direnişini örnek veriyor: “Nasıl kâr edebiliriz diye düşünüyorlar. Ancak halk faktörünü daha önce Validebağ da Gezi de görmüş olmaları gerekiyor.”

‘Bu bir ihanet’

Her siyasi görüşten ve yapıdan oluşan bir dayanışma olduklarını vurgulayan Pınar Topkara ise, “Başarabilirsek bütün Kalamış kurtulmuş olacak” diyerek mücadelelerini özetliyor.

Parkta vakit geçiren bir Kadıköylü ise kamusal alanlara yönelik saldırının ‘ihanet’ olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Bütün değerlerimizi yok etmenin bir bedeli olmalı. Bir zaman birileri bunu yapıyor olduğu için bedel ödemeli.”

You may also like

Comments

Comments are closed.