ManşetTürkiye

Kahramanmaraş’ta petrol boru hattı patladı; patlama fiyatlara da yansıdı

0

Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesindeki petrol boru hattında bir patlama meydana geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi‘ne (BOTAŞ) ait boru hattında bu şiddetli patlamanın ardından yangın çıktı. BOTAŞ’ın yangının söndürüldüğünü açıkladı.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, 19:30 sıralarında Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı’nın yaklaşık 511’inci kilometresinde henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle bir patlamanın yaşandığı, bu yüzden yangının ortaya çıktığı belirtildi.

Bloomberg‘te yayımlanan habere göre, boru hattında yaşanan patlama sonrasında günlük 450 bin varillik petrol transferi dururken, petrol fiyatları çarşamba gününe yükselişle başladı.

Brent petrolün yakın vadedeki teslim kontratları ile uzak vadedeki teslim kontratları arasındaki fark artarak Kasım ortasından bu yana en yüksek seviyeye tırmandı. Yakın vade ve uzak vade kontratlar arasındaki fiyat farkının artması piyasada fiyatların yükseliş trendined olduğuna işaret ediyor.

Boru hattının geçen yıl günlük 450 bin varil civarında petrol aktardığı belirtilirken, analistler arzın geçici bir süre eksilmesiyle beraber kontrat vadeleri arasındaki farkın daha da artabileceğine dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş’taki patlama sonrasında Brent petrol yüzde 1,2 yükselişle varil başına 88,55 dolara çıkarken, ABD tipi ham petrol yüzde 1,3 yükselişle 86,56 dolar oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.