ManşetYaşam

Kahin ahtapot Yeşiller’i seçti.

0

Berlin Akvaryumu’nda bulunan kahin ahtapot Ophira bu hafta sonu yapılacak  eyalet yönetimi seçiminde Yeşiller’in adayını seçti. Seçimde iddialı üç aday arasından Yeşil aday Renate Künast’ı gösteren Ophira’nın kehanetinin doğrulanıp doğrulanmayacağı Pazar gecesi belli olacak.

Ophira 2010 Dünya kupasında doğru çıkan tahminleriyle şöhret kazananan ahtapot Paul’ün ölümünden sonra bu alanda otorite olarak görülüyor.

Paul’un ölümünden sonra Almanya’daki akvaryumlar arasında yarışma açılmış, değişik akvaryumlardan aday olan 8 ahtapot arasında Ophira 2011 futbol Kadınlar Dünya kupasındaki isabetli tahminleriyle öne çıkmaya başlamıştı.

Kahin ahtapot Ophira’nın tahminlerinden farklı olarak kamuoyu yoklamaları Berlin Belediye Başkanı Wowereit’in aday olduğu Sosyal Demokratları önde gösteriyor. Yeşillerin Merkel’in büyük destek verdiği Hıristyan Demokratları geride bırakması bekleniyor. Seçim sonrasında Berlin’de kurulacak Sosyal Demokrat –Yeşiller koalisyonun 2013 seçimlerinden sonrası için de model olacağı öne sürülüyor.

Reuters ve Euronews’ten derlenmiştir.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.