KadınManşetTürkiye

KAHEV, erkek şiddetine dikkat çeken üç yeni animasyon film yayınladı

0

Kadın tıp ve diş hekimlerinin bir araya gelmesiyle kurulan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için üç farklı video yayınladı.

KAHEV, başka projeler ve eğitimlerle birlikte de bu farkındalığı artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

‘Gücümüzü, kendimizden ve dayanışmamızdan alıyoruz’

KAHEV, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bizler, Türkiye’nin en merkezi şehirlerinden, en kırsalına uzanan bir coğrafyada; mekansal, ailesel, kültürel zorlukların yanı sıra, bu toplumda yalnızca ‘kadın’ olarak doğmanın getirdiği zorluklarla başa çıkmış, fırsat eşitsizliklerini, öğretilmiş çaresizlikleri aşmış, mesleklerini, ekonomik özgürlüklerini, güçlerini ellerine almış KAHEV kadınlarıyız.

Gücümüzü, kendimize olan inancımızdan ve dayanışmamızdan alıyoruz. Şimdi de bu gücü kadına ve çocuğa yönelik şiddeti engellemek, yok etmek için kullanmaya niyet ettik.

Şiddet toplumun her bireyini etkilese de en çok kadınları, çocukları ve dezavantajlı bireyleri hedef alır. Ev/yakın ilişki içindeki şiddet en yaygın şiddet türü iken; cinsel şiddet bunun en sık görülen ancak en gizli kalan biçimidir. İki kadından birinin şiddete maruz kaldığı, 15-44 yaş arasındaki kadınların şiddet görme ya da tecavüze uğrama riskinin; kanser olma, trafik kazası geçirme ya da sıtmaya yakalanma riskinden yüksek olduğu gösterilmiştir. Kadın cinayetlerinin yarısından fazlası eşler ya da eski eşler tarafından gerçekleştirilmektedir. Şiddet olaylarının büyük çoğunluğunda failin erkek olduğunu görüyoruz.”

‘Şiddeti ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız’

Yapılan açıklamada, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele edileceği belirtilirken, toplumu bilinçlendirmek için başka projeler ve eğitimlerle yola devam edileceği de vurgulandı:

Erkek şiddetini olağanlaştıran toplumlar içindeki kadınlar, olumsuz davranışlar fiziksel şiddete dönene dek kendilerine yapılan duygusal/ psikolojik şiddeti anlayamamakta ve ses çıkaramamaktadır.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitim ve bilinçlenmenin önemini görüyor ve kadınları psikolojik, duygusal, ekonomik, dijital, fiziksel, cinsel şiddetin ne olduğu konusunda bilinçlendirmek, kendilerini korumalarına destek olmak, şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek için yola çıkıyoruz.

Sözde ‘kıt!’ aklımızla, ‘yufka!’ yüreğimizle, kadın ‘kısmımızla’ buradayız!

Bizi bize kötülemek için kullanılan her şeye sahip çıkarak, doğrusunu yanlışını göstermek, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti yok etmek için yola koyulduk.

Bu üç kısa animasyon filmi, her kadın cinayetinde, her kadına ve çocuğa şiddet olayında tekrar kanayan yüreğimizin çığlığının artık içimize sığmayan yansımasıdır. Bu filmler çıktığımız yolun sadece ilk durağıdır. Kadına ve çocuğa yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız, toplumu bilinçlendirmek için başka projeler ve eğitimler ile yolumuza devam edeceğiz.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.