Kanal İstanbulDoğa MücadelesiManşet

Kaftancıoğlu Kanal İstanbul itirazını sundu: İstanbul’u bir kez kurtardık, yine kurtaracağız

0

Kanal İstanbul projesinin alt yapısını hazırlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanarak askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına itirazlar sürüyor.

29 Temmuz günü CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu Ataşehir‘deki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek itiraz dilekçesini sundu.

Kaftancıoğlu’nun beraberinde ilçe başkanları, il yöneticileri, partililer ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da itiraz edenler arasında yer aldı.

‘İstanbul’u bir kez daha kurtaracağız’

Burada Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Kaftancıoğlu, “Biz, 25 yıl aradan sonra İstanbul’u yeniden halka vererek kurtardık. Emin olun bir kez daha İstanbul’u kurtaracağız” dedi.

Açıklamanın devamında “Aradan yıllar geçtiğinde, İstanbul’un binlerce çocuğuna İstanbul’u ve sizlerin geleceğini kurtarmak adına mücadele ettik diyebilmek için böylesine kıymetli bir mücadeleyi toplumsallaştıran, yan yana mücadelenin imkanını oluşturan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’na teşekkür ediyorum” ifadeleri kullanıldı.

‘Amaç birilerini zengin etmek’

Pandemi sürecinde yurttaşın yoksulluk derdi içindeyken hükümetin böyle bir projeyle ilgilenmesini eleştiren Kaftancıoğlu, “Dünyada ve Türkiye’de ilk defa deneyimlediğimiz bir pandemi sürecinde yurttaşlar can, yokluk ve yoksulluk derdi içindeyken birileri tarafından böylesi bir süreçte vatandaşın ne açlığıyla ne sağlığıyla ne de eğitim sorunlarıyla ilgilenmeden, ÇED raporları doğru dürüst oluşturulmadan, 1/100 binlik planlara ettiğimiz itirazlarımıza henüz cevap verilmemişken, aceleci bir şekilde tek derdimiz buymuşçasına 1/100’lik ve 1/5000’lik planların nasıl askıya çıkarıldığına hep birlikte tanıklık ediyoruz” dedi.

Kaftancıoğlu konuşmasının devamında “Biz bu yapılanların amacının ne olduğunu biliyor, kimleri zengin etmek olduğunu görüyoruz. 6 yıl öncesinde sanki rüyalarında görmüşler gibi oralarda kimlerin arsa aldığını biliyoruz. Gördüklerimiz, 16 milyon İstanbullunun mücadelesi sayesinde kurtuluşun önünü açacaktır” şeklinde konuştu.

İtirazlar 4 Ağustos tarihine kadar ÇŞB İstanbul İl Müdürlüğü ya da Cimer üzerinden gerçekleştirebilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.