ManşetGündemTürkiye

Kaftancıoğlu görevinin başında: Kirli vesayetçi anlayış, rakiplerini saf dışı etmeye çalışıyor

0
Fotoğraf: DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay tarafından onanan hapis cezası kararının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olağanüstü toplandı.

CHP MYK toplantısı bugün partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 8.45’te İstanbul’da gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu, toplantı için İl Başkanlığı’na birlikte geldi.

Canan Kaftancıoğlu hakkında dün Yargıtay 3. Ceza Dairesi, kararını açıklamış, Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen dokuz yıl sekiz ay 20 günlük hapis cezasının dört yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onamıştı.

Yargıtay, iki suçtan verilen dört yıl iki aylık hapis cezasını ise bozmuştu. Karar muhalif kanattan tepkilere neden oldu.

Kaftancıoğlu hakkında 2012-2017 yıllarındaki Twitter paylaşımları nedeniyle dava açılmıştı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 2019’daki yargılama sonucunda Kaftancıoğlu’nu, silahlı terör örgütü propagandası yapmak, Cumhurbaşkanı’na ve kamu görevlilerine alenen hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi  beş ayrı suçtan toplam 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Karar istinaf mahkemesinde de onaylanınca dosya Yargıtay’a taşınmıştı.

Fotoğraf: DHA

‘Kaftancıoğlu görevine devam edecek’

CHP MYK toplantısı 1 saat 15 dakika sürdü. MYK’nın gündeminde, Kaftancıoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararının ardından İl Başkanlığı görevine devam edip etmeyeceği de vardı.

Gerçek Gündem’in haberine göre; MYK üyeleri, Kaftancıoğlu’nun görevine devam etmesi kararı aldı ve olası bir engelleme durumunda da Kaftancıoğlu’nun görevine devam ettirileceği vurgulandı.

Toplantıda 21 Mayıs’ta İstanbul’da yapılması planlanan miting 22 Mayıs’a ertelendi.

Toplantının başlamasının ardından İl Başkanlığı’na gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İmamoğlu, “Canan Kaftancıoğlu’yla ilgili karar doğrudan İstanbul seçimlerinin kazanılmasıyla ilgili midir?” sorusunu, “Tabii ki. Biz hukukun içerisinde, hukuk sisteminin içerisinde çok dürüst ve hukukun gereğini yapan, yapmak isteyen yargıçların, savcıların olduğunu da biliyoruz. Dilerim bu iş sona erer” diye yanıtladı.

‘Bu karar millet adına verilmemiştir’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, olağanüstü MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak açıklamasında, Kaftancıoğlu kararına ilişkin “İstanbul İl Başkanımız hakkında verilen hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Bu karar millet adına verilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları:

‘Karar Saray’ın kirli, vesayetçi diliyle yazılmış’

“Arsız elindeki güçle haklıyı suçlu çıkaracağını zanneder. Despot sözde hukukçuları olmadan hukuk devletini katledemez. Sözde hakimleri olmadan göstermelik davalarını yürütemez. Ülkemizde yaşanan tam da budur.

İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar hukuk ve adalet diliyle yazılmamıştır. Saray’ın kirli, vesayetçi diliyle yazılmıştır. Bu karar millet adına verilmemiştir.

‘Kirli vesayetçi anlayış, rakiplerini saf dışı etmeye çalışıyor’

Seçimleri kaybedeceğini anlayan bu kirli vesayetçi anlayış, yargı sopasıyla rakiplerini saf dışı etmeye çalışıyor.

Milletin gerçek gündemini karartıyor.

Adalet, hakkı hak edene vermektir. İstanbul İl Başkanı’mız Canan Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız.

Bu haksızlığa ve zulme karşı susmayan altılı masada birlikte olduğumuz siyasi parti genel başkanlarına, bizle dayanışma gösteren Cumhur İttifakı dışında diğer tüm siyasi partilerin sayın genel başkanlarına, demokratik kitle örgütlerine, barolarımıza CHP olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

‘Bir otokratı tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz’

Tarih bu ülkenin aydınlık yüzlerinin demokratik siyaseti savunanların haklarını teslim edecektir. Bir otokratı sandıkta beraberce yenip tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz.

Gün, sessiz kalma günü değildir. Bu nedenle genel başkanımız bizim kavgamız zulme karşıdır, bizim kavgamız istibdada karşıdır, bizim kavgamız milletin aşına işine göz koyanlarladır, bizim kavgamız hak, hukuk, adalet ve demokrasi kavgasıdır demiştir.

‘Ne yaparlarsa yapsınlar İstanbul’u, Türkiye’yi alamayacaklar’

Bugün kimin despotla, kimin milletle kavga ettiği gün gibi ortaya çıkmıştır. Saray’dakiler koltuklarından kalkmamak için milletle kavgayı seçmişlerdir. Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını pisletmiştir.

İstanbul İl Başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. Parti çalışmalarına devam etmektedir.

Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin tertemiz oylarıyla bize vermiş olduğu İstanbul’u alamayacaklar, alamazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar önümüzdeki seçimde Türkiye’yi almamızın önüne geçemeyecekler.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.