ManşetSpor

Kadınlar basketbolunda “Peri Masalı” devam ediyor

0

Avrupa Basketbol Şampiyonası Yarı Finali’nde uzatmaya giden maçta Fransa’yı 68-62 mağlup eden Türkiye, tarih yazarak finale yükseldi.

Çeyrek finalde şampiyonanın namağlup takımı Karadağ’ı yenerek büyük bir başarıya imza atan Türkiye, bu kez son Avrupa Şampiyonu Fransa karşısında final bileti için sahnedeydi.

Avrupa’nın en iyi takımı olarak gösterilen Fransa karşısında muhteşem bir oyun sergileyen Türkiye, salondan 68-62 galip ayrıldı ve Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda finale yükseldi.

Maça iyi başlayan Fransa, ilk dakikalarda iyi bir oyun sergilese de, Periler oyunda dengeyi sağladı ve 12-0’lık seri ile ilk çeyreğin 7. dakikasını 14-7 ile önde geçti. Nevin ve Nevriye’nin skorer oyunu, güçlü Fransa’nın maçta üstünlük kurmasına engel oldu.

İlk periyodun son dakikalarında Lawson ve Gomis’in üç sayılık atışları ile skorda dengeyi sağlayan Fransa, çeyrek sonunda farkı 1 sayıya kadar indirdi ve maçın ilk periyodu Türkiye’nin 16-15 üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü çeyreğe Türkiye çok iyi başladı. Savunma sertliğini artıran Milliler, hücumda da yüzdeli şut atınca, ilk yarının son 4 dakikasına 9 sayı farkla 31-22 önde girdi.

İlk yarının kalan dakikalarında da farkı koruyan Milliler, ilk devreyi 7 sayı farkla 38-31 önde kapattı.

İkinci yarıya ise Fransa, Milli Takım’a göre daha istekli başladı. Dış atışlar ile farkı kapatan Fransa, maça ortak olmayı başardı. Ancak Potanın Perileri, yeniden ayağa kalktı. Birsel ve Nevriye’nin etkili oyunu ile farkı yeniden artırmaya başlayan Milliler, son çeyreğe 7 sayı farkla, 49-42 önde girdi.

Maçın son çeyreği ise adeta nefesleri kesti. Son 5 dakikaya 51-48 önde giren Türkiye, savunma sertliğini maç sonuna kadar bırakmadı. Son 2 dakikada Birsel Vardarlı’nın mucize üçlüğü ile skoru 58-54’e getiren Milliler, Fransa’nın üst üste iki üç sayılık atışı ile 60-58 mağlup duruma düştü.

Maçın son dakikasına 60-60 eşitlik girilirken, Birsel’in iki serbest atışı kaçırması ile maç uzatmaya gitti.

Uzatma dakikaları sonunda salondan 68-62 galip ayrılan Türkiye, finale yükseldi. Finalde rakip ise Rusya!

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.