KadınManşet

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nden kritik MKYK öncesi İstanbul Sözleşmesi videosu

0

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu‘nun (MYK) bir araya gelmesi öncesinde, İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurgulamak adına bir video hazırladı.

Video, İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanmasının, şiddetle mücadeledeki önemine dikkat çekiyor.

Bin şiddet failinden sekizi mahkum oluyor

On kadından dördünün en az bir kez fiziksel ya da cinsel şiddete uğradığının belirtildiği videoda, şiddete uğrayanların yalnızca yüzde yedisinin durumu polise bildirdiği, bunların yüzde 42’sinde mağdur ve şiddet failinin barıştırıldığı ya da şikayet hakkında işlem yapılmadığı ifade ediliyor. 

Videoda, savcılığın, şiddet vakalarının yalnızca yüzde dördünde devreye girdiği, açılan davaların da yüzde 21’inin mahkumiyet kararıyla sonuçlandığı, ve bunun bin şiddet failinden sadece sekizinin mahkum olması anlamına geldiği belirtiliyor ve şöyle deniyor:

İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanması işte tam da bu yüzden hayat kurtarıcı. İstanbul Sözleşmesi, şiddetin olmadığı bir dünyada eşit bireyler olarak yaşamak isteyen herkes için var.

Nihai karar verilebilir

Geçen hafta ertelenen toplantı, bugün partinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantılarda AKP’nin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçlerinin yanı sıra tartışmaların odağındaki İstanbul Sözleşmesi ana gündem olacak.

AKP içerisinde bir grup kabul edildiği haliyle sözleşmeye sahip çıkılması gerektiğini savunuyor. MYK’da İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili son kararın verileceği kulislerde konuşuluyor.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.