Kadın futbolcular sahadan sonra sahnede de boy gösterdi

Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘İzmir Tiyatrosu’ projesinde yer alan Konak Belediyespor’un kadın futbolcuları bu kez yeşil sahalarda değil, tiyatro sahnesinde boy gösterdi.

 

Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde üst üste 5 kez şampiyonluk kupasını kaldırarak tarihe geçen Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, bir ilki daha gerçekleştirerek sanatla sporu buluşturdu. Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘İzmir Tiyatrosu’ projesinde yer alan Konak Belediyesporlu futbolcular bu kez yeşil sahalarda değil tiyatro sahnesinde boy gösterdi. Sahnede ter döken kadın futbolcuların rol aldığı oyun beğeni topladı.

Aynı proje kapsamında daha önce de Sevgi Soysal’ın Tante Rosa isimli eserinden uyarlanan oyunla tiyatro ile tanışan futbolcular bu kez Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ve Tiyatro Nienor oyuncularıyla birlikte ‘Hayır De’ adlı oyunu için sahneye çıktı. Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan oyun büyük beğeni topladı.

Alman Edebiyatı’nın en büyük isimlerinden biri olmasının yanı sıra Nazi Almanyasına olan muhalefeti ile de bilinen şair, oyun ve öykü yazarı Wolfgang Borchert’in kaleme aldığı oyunda rol alan Kadın Futbol Takımı oyuncuları gösterdikleri dinamik, başarılı ve etkileyici performansla yeşil sahalardaki başarılarını sahnede de aratmadı.

Her kesimden insanın sanat yapabilmesine fırsat veren Konak Belediyesi’nin ‘İzmir Tiyatrosu’ projesinde yer alarak profesyonel tiyatro oyuncularıyla birlikte aynı sahnede buluşan kadın futbolcular ‘Hayır De’ oyunuyla seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Yaklaşık yarım saat süren oyunun sonunda sanatseverler oyuncuları alkış yağmuruna tuttu.

 

(Ege’de Son Söz)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR