Doğa MücadelesiManşet

Kadıköy’de tulumlu horonlu Cerattepe eylemi

0

Artvin Dayanışması‘nın çağrısıyla Kadıköy’de toplanan grup, tulum eşliğinde horon çekerek, Artvin’in Cerattepe bölgesinde maden çıkarılması girişimine tepki olarak yapılan eylemlere destek verdi.

35

Saat 18.00 sıralarında Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen İstanbullular, ‘Doğanın talanına, Madencinin yalanına, Artvin’in düşmanına dur de!’ yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Cemalettin Küçük, “Temmuz ayında yine bu alanda, sizin ne kadar yeni yönteminiz varsa, Artvin’in o kadar halka, her halkın da mücadelesinin varolduğunu, yine bu alanda tulumun sesiyle söylemiştik. Yöntemlerini değiştirdiler, farklı yöntemle geldiler. Sanıyorlar ki Artvin halkını kandırarak Cerattepe’ye gireceğiz. Yıllarca süren mücadele direnişe dönüşünce, yeni ayak oyunları uydurmaya çalıştılar dedi.

“DİRENİŞİMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”

Artvin’de defalarca yargı kararları alındığını belirten Küçük, “Yargı kararlarının arkasından dolaşmak için yeni yönetmelikler, yeni başvurular icat ettiler. Ama Artvin’in bir bilimsel çalışması vardır. Nedir o Köy yasağıdır. Artvin halkı toplanmıştır, Artvin’in herhangi bir dağına dokunulmasına izin vermemiştir. İşte yargı kararı budur. İşte bilimsel çalışma budur. Bu karar doğrultusunda direnişimiz sonuna kadar sürecektir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, tulum eşliğinde horon çekildi.

 

(DHA, Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.