Günün ManşetiManşetUlaşım

Kadıköy’de bisiklet çalıştayı #YüzünüBisikleteDön

0

21-22 Ekim tarihlerinde Don Kişot Bisiklet Kolektifi, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Sokak Bizim Derneği ve Kadıköy Belediyesi Bisiklet Birimi ile birlikte Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) #YüzünüBisikleteDön  sloganıyla “Bisiklet ve Kent Çalıştayı”nı organize ediyor.

Don Kişot Bisiklet Kolektifi’nin çalıştaya dair açıklaması şöyle:

“Sokağın ele geçirilmesi, doğa dostu ulaşımın yaygınlaştırılması, erişim sorunun giderilmesi ve herkesin özgürce erişebilmesi için kapsamlı bir program hazırladık. Bisiklete binen binmeyen, binmek isteyen, sokaklara çıkmaktan korkan, her bir bireyin ilgisini çekebileceğimizi düşünüyoruz.

“Ben zaten çevreciyim, hayvanları da çok seviyorum, ağaçlara tapıyorum, ayıyı öpüyorum” demek maalesef yeterli olmuyor. En çok da belki tatile Avrupa’ya giden, dönüşlerinde “Abi Avrupa’lı da aşmış her yer bisiklet” diyen ama Maslak’taki işine ille de arabasıyla giden arkadaşlarımız “Engelli parkına dizel arabasını park ediyor”, “Sağ şeridinde giden bisikletliyi sıkıştırıyor”. Ve bu yollar, bu köprüler en çok da bu insanlar için yapılıyor, Kuzey Ormanları en çok da bu araçlar var olabilsin diye katlediliyor.

Yapılan araştırmalar İstanbul’da 10 yıl içerisinde en az 1 milyon insanın ulaşım için gündelik hayatında bisiklet kullanmaması halinde bu şehre geri döndürülemez hasarlar verileceğini gösteriyor.

Bizler bu sokakları ele geçireceğiz. Sokaklar, bu şehir tekrar ele geçirilmeli. Bu sebeple seni de yanımızda görmek istiyoruz.”

 

Çalıştayın programına buradan erişim münkün

Bisiklet ve Kent Çalıştayı facebook etkinlik sayfası

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.