Hafta SonuHaftasonuManşet

Kadıköy bu hafta sonu caza doyacak

0

Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali başladı. Festival 12 Mayıs Pazar akşamına kadar devam edecek.

Yerli ve yabancı sanatçılar arasında işbirliği platformu sağlamak amacıyla başlayan ve üçüncüsü düzenlenecek olan Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali, 10-12 Mayıs’ta Yeldeğirmeni – Moda hattında müzikseverlerle buluşuyor. Festival, Türkiye’nin global caz sahnesindeki varlığını kuvvetlendirmeyi ve Türkiyeli caz müzisyenlerini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Festival 10 Mayıs akşamı gitarist Glad Hekselman’ın ZuperOctave konseri ile başladı. Bugün, saat 15:00’de “Boni – Caz ve Fotoğraf Üzerine” buluşması gerçekleşecek. 17:30’da Küff – Şenova Ülker & Anıl Deniz”, 20.00’de “Hangart – Cazzip Goes Electro”, 21’de “The Badau – Ayşe Tütüncü Dörtlüsü” ve 21.30’da “Kalabalık – Eser Noyan ve Eren Noyan feat. Baturay Yarkın & Anıl Deniz” dinleyicilerle buluşacak.

12 Mayıs Pazar günü, “No. 39 – Flapper Swing” performansıyla başlayacak. 17.00’de “Bit’ro – Önder Focan ile Caz Gitar Üzerine”, 19.00’da “Hood – Su İdil Quintet” ve “Tiyatro Ops – İpek Göztepe Quartet” etkinlikleri ile devam edecek.

Türkiye’yi temsil edecek

Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali ve Amersfoort Caz Festivali komitelerinin işbirliği ile 25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde Hollanda Amersfoort Caz Festivali’nde ilk kez bir Türkiye’den bir caz grubu ülkeyi temsil edecek. Caz füzyon grubu Cazzip Project, festivalde sahne alacak.

Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali, Hollanda ile başlayan işbirliğini önümüzdeki yıl da devam ettirecek ve 2020’de İspanya, İsviçre ve İsrail’den grupları da ağırlayacak.

 

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.