ManşetEkoloji

Johnnie Walker tamamen geri dönüştürülebilir karton kutulara geçiyor

0
Fotoğraf: BBC

Dünyaca ünlü viski markası Johnnie Walker, yakın zamanda cam şişeden karton kutuya geçiş yapacaklarını açıkladı. Markanın sahibi Diageo içecek firması yeni ambalajları gelecek yıl deneyeceklerini duyurdu.

BBC’de yer alan habere göre şirketin bu kararının ardında ambalajlamayı daha sürdürülebilir kılmak” yatıyor. Karton kutular plastik içermeyecek.

İçecek şirketi karton şişe üretimi için kurulacak Pulpex adında bir şirkete de ortak olacak. 2021 ilkbaharında denenmeye başlanacak olan karton şişe, ağaç hamurundan yapılacak ve tamamen geri dönüştürülebilir olacak.

Şirketlerden plastiği azaltmak için adımlar

Plastik kirliliğini azaltmak adına başka içecek şirketleri de benzer girişimlerde bulunuyor. Carlsberg de karton bira şişesi geliştirmeye çalıştıklarını açıklamıştı.

Ancak henüz tüm şirketler karton kutulara geçmeye razı değil. Örneği Coca-Cola, müşteriler hâlâ plastik şişe istediği için, kartona geçme planı olmadığını söylemişti.

Kutular plastik içermeyecek

Mevcut birçok karton şişe türü, içindeki sıvıyı sızdırmaması için plastikle kaplanıyor. Diaego karton şişelerin, kağıt hamurunun kalıplarda preslenip, ardından mikrodalga fırınlarda işlenmesiyle üretileceğini açıkladı.

Karton şişelerin iç yüzeyi, içecekle temas etmemesi için özel bir spreyle kaplanacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.